BEKO model NR 29PFC7K67SXS

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

BEKO model NR 29PFC7K67SXS

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím ! U tohoto televizoru jsem měnil vertikál TDA8177 a VN trafo 13720126B. Obraz je ale celkově větší, jak vertikálně tak horizontálně. Napětí zdroje je správně nastavené. Potřebuji prosím poradit jak do servis - menu. Měl by na to být asi servisní ovladač ale ten nemám. Kdyby byl někdo tak hodný a věděl třeba nějaký jiný způsob, bylbych moc rád. Děkuji. Kaca
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Kaca píše:Zdravím ! U tohoto televizoru jsem měnil vertikál TDA8177 a VN trafo 13720126B. Obraz je ale celkově větší, jak vertikálně tak horizontálně. Napětí zdroje je správně nastavené. Potřebuji prosím poradit jak do servis - menu. Měl by na to být asi servisní ovladač ale ten nemám. Kdyby byl někdo tak hodný a věděl třeba nějaký jiný způsob, bylbych moc rád. Děkuji. Kaca

Aký tam je mikroprocesor, resp. IO v diaľkovom ovládači?
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Otevřel jsem ovladač a odečetl údaj z mikroproc. : Samsung N426D 3C1840DA9SMB1. Co je za proc. v telce se také podívám a napíšu.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kaca »

A v telce je : MICRONAS VCT49XYF PZ D5 000
cabernet

#5 Příspěvek od cabernet »

Mám 2 tipy:

1, Pri vypnutom TV naraz zatlač tlačidla P+ a P- na TV a zapni sieťový vypínač.

2, Na DO spoj PIN 10+ PIN 17.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

Moc děkuji ! Při tom prvním způsobu mě telka ostává v pohotovostním režimu a nezapne se. Ten druhý způsob vyzkouším ale potřebuji ještě poradit jestli ty dvy piny mám propojit na míikroprocesoru v ovladači pouze na tu dobu než naskočí S.M. a potom pracovat s odpojenými piny a tím samým ovladačem ? no domnívám se že je to tak. Vyzkouším a dám vědět.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kaca »

Nesehnal jsem bohužel datasheet na proc. toho ovladače ale budu to zkoušet.
cabernet

#8 Příspěvek od cabernet »

Kaca píše:Moc děkuji ! Při tom prvním způsobu mě telka ostává v pohotovostním režimu a nezapne se. Ten druhý způsob vyzkouším ale potřebuji ještě poradit jestli ty dvy piny mám propojit na míikroprocesoru v ovladači pouze na tu dobu než naskočí S.M. a potom pracovat s odpojenými piny a tím samým ovladačem ? no domnívám se že je to tak. Vyzkouším a dám vědět.

Načo ti je datesheet? To, či tie piny treba spojiť stále, alebo iba nakrátko neviem. Ak sa ti podarí dostať do toho SM, ovládanie by malo byť tlačidlami P+ P- a V+ V-.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kaca »

No já jsem si to potom také uvědomil. Tak ještě jednou moc děkuji a dám vědět.

EDIT: Moje snažení bylo marné. Zkoušel jsem všechno možné. Kdyby ještě někdo něco věděl chtěl bych ho poprosit o radu. Díky
mad_zed

#10 Příspěvek od mad_zed »

Když chceš vlézt do toho servisního menu musíš tu televizi předtím vypnout natvrdo vypínačem.Pokud ji vypneš DO,pak vypínačem na televizi.Tak ti potom když držíš volume+/- a zapneš síťový vypínač sama nezapne.Tak to na většině těchto TV funguje.
Takže než půjdeš do servisního menu vypni ji síťovým vypínačem v zapnutém stavu.Nevypínej přes DO.Ona se ti pak zapne když budeš držet to volume a budeš tam.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kaca »

Děkuji ! Jdu to zkuzsit. Dám pak vědět.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kaca »

Tak bohužel nepomohlo ani to. Zkoušel jsem kombinace všech tlačítek a to tím způsobem co jsi popisoval. Prý je na to nějaký speciální servisní ovladač ale ten nemám. Budu ho shánět. Telka je při tom jinak PLNĚ funkční. No možná že český člověk ve finále ještě na něco příjde. Tak ještě jednou dík.
adept

#13 Příspěvek od adept »

Kaca píše:Zdravím ! U tohoto televizoru jsem měnil vertikál TDA8177 a VN trafo 13720126B. Obraz je ale celkově větší, jak vertikálně tak horizontálně. Napětí zdroje je správně nastavené. Potřebuji prosím poradit jak do servis - menu. Měl by na to být asi servisní ovladač ale ten nemám. Kdyby byl někdo tak hodný a věděl třeba nějaký jiný způsob, bylbych moc rád. Děkuji. Kaca

Mohl by jsi vyzkoušet i toto...Dej menu a zadej č.9301 :)
Jaké je to chasis?
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kaca »

Na desce je napsáno : ZX8.1 90-09. Mělo by to bý 8.1 Díky.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kaca »

Ojojoj - Děkuji mnohokráte ! Funguje to. Jsem tam. Ještě jednou díky. :breakdance:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“