Vyběr elektrického sporáku
Moderátor: Moderátoři
Achab píše:a pak v troubě nanejvýš suším tenisky.
jemný piškot po teniskách získá nevídané necítěné aroma.
elektrické vaření je z hlediska zacházení se surovinami nejpitomější, nejdelší cesta energie s mnoha přeměnami a ztrátami, i když topná spirála ponořená do vody má pak na samém konci nejlepší účinnost.
Doporučuji poohlednout se buď po indukci, dělají se jedno a dvouplotýnkové vařiče normálně do zásuvky ale nevím jak je to s kvalitou.
Indukce je hezká a v "Nikola Tesla" stylu, ale než člověk čumí na rozstřelený IGBT po přepětí v síti. china forever... to odporová plotna vydrží.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
JirkaCZ píše:...protože ta regulace kdy se plotna neustále vypíná a zapíná je k ničemu, než se začne vařit litr vody trvá to věčnost...
To je věc, kterou dělám automaticky, že si hodím do konvice vařit vodu, na plotnu dám jen hrnec s minimem vody. Než konvice dovaří, vaří i ta voda na sporáku. Máš křivý hrnce.
Ale to snad tak často nepoužíváš, ne? Snad tak na špagety či ovar. Třeba vařený brambory oloupeš a zaliješ horkou vodou, ne že je máčíš ve studené.
Plyn tady není a indukce je zbytečně složitej sporák... Ale každej ať si vybere, co mu vyhovuje.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ondra2 píše:Zkušenosti s morou u velmi často vařící důchodkyně jsou výměna knoflíků každý rok.
Napadlo mě, jestli troubu nepoužívá jako sušičku a nenechává pootevřený dvířka.
...teda tady v CR a "my" děti, neb je to rychlé a nemusí se to hlídat.
V US máme v kuhyni klasický odporový "resistive" vařič.
Jo a prej je dobrý na ten odporový polejt trochu vody, aby byl lepší tepelný kontakt s plotnou, ale jeví se mi jako blbost, neb H2O se vypaří ne? A navíc to z rezne a nebo zkoroduje /ta plotna/.
to se pak řekne "levní a pracovití agenturní dělníci, ne jako českej lempl."
Ségra si přála klasický el. sporák s indukční deskou bez dotykáčů. Moc jich na trhu není, tohle jsem vyhodnotil jako dobrý poměr cena/výkon. A víceméně skutečně ano, sám jsem překvapený, jak to všechno může krásně fungovat - klasické knoflíky, žádné sakrování nad nereagujícím dotykovým senzorem.
Jediná (a bohužel ne nezanedbatelná) nevýhoda je hluk (nejspíš ventilátory chladící indukci zespodu), který tedy předčí všechno indukční, s čím jsem zatím měl tu čest. Bohužel. Jinak by to byla dokonalost sama.
(Vyjížděcí šuplík na plechy namísto prostých otevíracích dvířek do temného ráje pavouků v prostoru pod troubou je taky bonus.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: