Ani som si to akotak neuvedoomoval perspektívne nakolko je to dobré až kým ste do toho nezatiahli gramo prenosku
Magnetofon Tesla B115
Moderátor: Moderátoři
Hill píše:Tak nízké frekvence znějí efektně v obrovském prostoru chrámové lodi, ale doma i přes sebelepší zařízení a sebelepší subáč hrají, jako čtyřtakt s dírou ve výfuku, prostě blbě.
Kde jsi na to příšel? Jako jestli myslíš "subáč" s reprem jak z kazeťáku, tak to možná jo, no.
Hill píše:To už je lépe ostře uříznout hloubky pod 45 Hz...
Néééé....
Vždyť ten nejnižší spodek je tak úžasný, jak se o to někdo může dobrovolně ochuzovat? Některé nahrávky jdou tak nízko, že okem vidíš jednotlivé kmity. Ty už teda člověk neslyší, ovšem pohled je to lahodný a působení na některé předměty okolo je taky úžasné. Měl jsem kdysi "tancující kytku", bohužel už zvadla.
Ohledně spodku lze repra rozdělit do tří kategorií. Spodky nehrají - spodky hrají blbě - spodek je skvělý.
A to nemluvím o subu. Neslyšíš ho, že běží však poznáš podle toho co se děje kolem
Ale to jsme jinde, o akustice poslechového prostoru a bednách už běží kolem na internetu mnoho jiných a většinou nic neřešících diskusí, to nemusíme řešit zrovna tady a přidávat další.
Kremik píše:Některé nahrávky jdou tak nízko, že okem vidíš jednotlivé kmity. Ty už teda člověk neslyší, ovšem pohled je to lahodný a působení na některé předměty okolo je taky úžasné.
...
A to nemluvím o subu. Neslyšíš ho, že běží však poznáš podle toho co se děje kolem
Z této záliby v efektech pak člověk obyčejně vyroste. I když je fakt, že poslední generace tak nějak dospívají pozdějc a někdy se zdá, že se to ani nepovede.
Akustika v chrámových prostorech za pomoci těch obrovských píšťal cíleně sloužila spolu s dalšími faktory na pocity oveček, do bytových dimenzí se to opravdu přesazuje blbě.
Hill píše:Ale to jsme jinde, o akustice poslechového prostoru a bednách už běží kolem na internetu mnoho jiných a většinou nic neřešících diskusí, to nemusíme řešit zrovna tady a přidávat další.
Už teraz mám pocit že ja som potiahol diskusiu moc mimo originálnej témy a že by som mal radšej založiť novú
rnbw píše:So subwoofermi a malymi miestnostami byva problem, ze basy su najlepsie az o dve miestnosti vedla.
To zrovna v tej susdeovej miestnosti
Crifodo píše:Z této záliby v efektech pak člověk obyčejně vyroste. I když je fakt, že poslední generace tak nějak dospívají pozdějc a někdy se zdá, že se to ani nepovede.
No ja mám 20 a vidím že mojich spolužiakov zo strednej nič iné nezaujíma len nejaké bum-cink hulákanie popri fľaši tvrdého...
Crifodo píše:Akustika v chrámových prostorech za pomoci těch obrovských píšťal cíleně sloužila spolu s dalšími faktory na pocity oveček, do bytových dimenzí se to opravdu přesazuje blbě.
Kostolné orgány sú nuda. To skôr niečo ako Wannamaker alebo Midmer Losh v atlante alebo ten čo je v disney. Orchestrálne alebo kinoorgány sú najrozsiahlejším nástrojom ako len existuje a to dokáže iné srandy než len Bacha.
Tak teraz ma trocha zaujíma či by niekto nemal výrobné papiere k hlavám ANH200 210 220. Alebo aspoň to že čo to má za rádius čela a pod aký uhlom je hlava skosená a koľko stupňov potrebuje ideálne opásanie...
A keby niekto mal hocijaké informácie o niečom ohľadom B135 tak prosím, moc prosím, chcem to vedieť
jediná stopa vede k AR 10/1981 tenkrát ještě měl šanci prosadit se
asi vývoj a realizaci zatrhli soudruzi z vyšších míst, vono traktory
a uhelné kombajny byly tak nějak poplatnější své době
- TheLastUnicorn
Dosti velkou daní za toto všechno, byly tehdy až astronomické náklady na exponenciální quattra s garantovaným souběhem, v ESO ručně skládané a s ručně měřenými drahami.
Tehdy prostě céčková quattra u číňana ani jinde nebyla, nebo v jiném případě ne v těch množstvích, pro nás zpracovatelných.
Ale taková byla situace i s jinými klíčovými komponenty, třeba s výkonovými relé NAis (původně Matsushita).
Chceš bezpečně a spolehlivě odpojovat a bez přechoďáku připojovat zátěž ke 400W konci? Tak jo, ale kup si jich nejmíň stovku, přičemž ceny pro plebejce začínaly až na několika tisícovkách..
- TheLastUnicorn
Rád bych se s Vámi podělil o informaci, ke které jsem přišel celkem náhodou, asi před hodinkou, při návštěvě typu "jdu okolo".
Firma ANTESAT Electronics v Uh. Brodě, ul. Dolní Valy 518, která stále patří Ing. Josefu Kabláskovi, má momentálně skladem poměrně velké množství těch nejpoužívanějších typů magnetofonových hlav, typů ANP935 a ANP939 (úplně celá řada B4 mimo čtyř půlstopých typů, komplet řada B5, dále pak ANP954 do B70 a B90, typy ANP958 a K24-3 do "stroje" B93, dále pak hlavové osazení pro B100, B101 atd.).
Dále pak jsou k mání typy ANP940, ANP937, ANP938 (osazení do B73 a "měkké" hlavy do B116A a B113), hlavně jsem ale viděl na vlastní oči doslova "pytle" typů ANH200, ANH210 a ANH220 do B115, B116 a CM130/CM160.
Hovořil i o nějakých kazetových hlavách a motorcích z Polska a Maďarska, takže nejspíše asi půjde o ND pro strojky řady MK - ať už polské, či maďarské provenience, nebo případně i náš Diamant, Safír, Condor, či ty různé KM310, KM340, KM350, K10 apod.
Neměl by Vás při návštěvě vylekat neskutečný bordel, který v "prodejně" panuje. To ani snad není bordel, to je postup, který možná ani nemá název.
Majitel ale evidentně ví, co kde leží, nebo kde je to zaskládáno a vcelku hbitě to nachází.
Šel jsem okolo a napadlo mě, optat se tam na žárovky E10 12V/0,1A a 24V/0,1A.
Žárovky se sice v přijatelném čase nenašly, ale zato majitel vytáhl velkou bednu hlav
Tímto Vám tedy všem dávám na vědomí, kde ještě nějaké hlavy jsou a v poměrně velkém množství. Možná má i nějaké jiné díly, ale na ty jsem se neptal, ani jsem je v té nakupené hrůze neviděl.
Ono je tam snad všecko - když si třeba vzpomenete, že zrovna chcete páreček ARN6604, tak je tam majitel jistě bude mít a je jen na Vás, kolik budete mít trpělivosti, než je najde a jakou pak uhádáte cenu.
Pevné ceny tam neplatí, na ničem nejsou cenovky a tak trochu si tam připadáte, jako na tureckém tržišti
Eshop majitel nemá a zásilky neposílá, takže je nutno do Uh. Brodu valit osobně a tipnul bych si, že co nejrychleji.
Toto místo, myslím tím fórum EB, je jediné místo, kam tuto zprávu dávám. Nikam jinam jsem ji nepsal.
Pevná linka do obchodu je +420 572 632 338, mobil majitele p. Kabláska je +420 605 849 923.
Hodně štěstí.