Color 430 - SU160

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
arbet

Color 430 - SU160

#1 Příspěvek od arbet »

Zdravím všetkých a prosím o radu.Známy mi doniesol Color 430 či by som sa mu naň nepozrel.Už mu ho aj opravovali / nie v servise / ale 3x za sebou približne v 30 dňových intervaloch mu odišiel SU160 na rozkladovej doske.
Vďaka za prípadné rady
Robosand

#3 Příspěvek od Robosand »

Často je problém s niektorou diódou (D401 - D404). Pomáha buď ich postupná výmena, odporúčam vymeniť všetky štyri... Pozri, či nie je poškodená podložka pod tranzistorom. A samozrejme zvod na C402, 413.
Robo...
Killroy
Moderátor

#4 Příspěvek od Killroy »

Robosand píše:Často je problém s niektorou diódou (D401 - D404). Pomáha buď ich postupná výmena, odporúčam vymeniť všetky štyri... Pozri, či nie je poškodená podložka pod tranzistorom. A samozrejme zvod na C402, 413.

A až to všechno budeš mít, tak tam hlavně dej zase původní SU160 nebo to překopej na plastovou BU508A, protože u těchto řad TV náhrada typem BU208A nikdy moc nefungovala. Dost se tam hřeje a není to na dlouho. Nikdy jsem v tom dál nepátral a odpověď proč neznám, ale je to prostě tak...
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
jano2

#5 Příspěvek od jano2 »

Už vo viacerych TV podobneho typu som použil BU4508DX,(take som mal v zasobe),no zatial sa mi žiaden nevratil...
Malo toho viem,radšej sa spytam.
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

jano2 píše:Už vo viacerych TV podobneho typu som použil BU4508DX,(take som mal v zasobe),no zatial sa mi žiaden nevratil...

I to je cesta. BU4508 je dost rychlá a měla by vyhovět. Já vzhledem ke skutečnosti že mám dvě přepravky rozkladů, zdrojů, modulů a různých jiných dílů z těchto TV a k tomu několik dalších SU160 v šuplíku, tak už to dál neřeším a předpokládám že vzhledem ke stáří těchto telek už s tím nějak vyžiju…
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
arbet

#7 Příspěvek od arbet »

Vďaka za rady.Idem sa na to pozrieť.Pre Kondika-pri výmene boli použité SU160.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“