Tak po roce je Dakar tu. A co je nového na poli HE3DA? Loprais už nemá na kamionu reklamu. Nikde jsem ji nenašel. Článek co mělo být, pro oživení tu. Ale závod je teprve v začátku tak se možná ještě něco dovíme. A Audi se už představilo....
Přílohy
Dakar 2022.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Firma Phinergy předpokládá komerční nasazení svého systému v roce 2017. V budoucnu bude také možné nahradit hliník zinkem, jehož použití nebude v rámci baterie jednorázové.
6. duben 2013 . . . je rok 2022, viděli jste někdo, že by to už jezdilo ???
Další článek o bateriích HE3DA Mimo jiné se v něm píše, "V letošním roce se v továrně již podařilo zahájit ustálenou sériovou výrobu na velkokapacitní lince, přičemž výroba se každý měsíc zvyšuje." a taky "Továrnu Magna Energy Storage jsem osobně navštívil a viděl ji v provozu. Z prohlídky jsem měl velmi dobrý dojem... ...říká poslanec Martin Kolovratník."
Tak že by nakonec opravdu začali něco vyrábět?
Byl jsem se vcera podivat na vystave Smart Energy Forum. Uz jsem myslel, jesi ta HE3DA po tech soudech nezkrachovala, ale byli tam, venku ukazovali mobilni nabijecku na eauta a meli tam svuj stanek s baterkama. Co jsem se ptal, tak jednotlivcum nemaji zajem baterky prodavat, prodavaji jen cele powerboxy, pry 95% jde na export. Tady par fotek:
http://rayer.g6.cz/photo/photogal.php?p ... by%20RayeR
Ne, jen se jim trochu nedaří to, co si vymysleli.
Přeloženo: podle nich jsou Číňani i Japonci blbí, když o tom už dávno slyšeli a sami to už neokopírovali či nevymysleli a lepší.
PRCáci to obšlehnout chtěli, dokonce chtěli celý know-how včetně vývojovejch mašin odvézt do Kitaje, nebylo jim to samotnou firmou a v rozporu s tím, co jim nasliboval Eman Ovarovič, vůbec umožněno. Údajně měli dokonce jednoho z PRCácký delegace načapat s rukou ne v hrnci s povidlama, ale v nádobě na materiál pro výrobu elektrod, načež ho údajně svlíkli z kvádra a vrátili mu ho až po tom, co ho vyprali a vyčistili, aby nezůstaly ani stopy v kapsách, kam si to ten rybí xicht měl nacpat ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!