výluka vysílače

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

výluka vysílače

#1 Příspěvek od mi-ro »

Středa 25.5. Výluka Krásné 6.00-15.00hod.
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Víme, chytáme Kamennou Horku, Ještěd nebo Černou Horu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Asi ani tak moc nejde o televizi, ta se na většině míst nějak ještě dá chytit v SFN (teda mimo ten 34. kanál) i z jiných vysílačů. Mimoto tu vypínali už ráno.
Podobně je šance v síti SFN na kanálu 12C poslouchat rádio v DABu odjinud, takže zbývají jen FM stanice, které nejedou od 10 hodin: Radiožurnál (89,7MHz), Dvojka (100,1MHz), Vltava (102,7MHz), Pardubice (104,7MHz).
Ale do tří odpoledne to snad přežijí i největší závisláci...
scorpions-cz

#4 Příspěvek od scorpions-cz »

Starám se o antény na hodně panelákách a bytovkách a když má Javořice výluku, tak mám vždy chuť vypnout telefon. Jsou i tací, co mi volají chvíli po 6 ráno ( když dojde k vypnutí vysílače) že jim to nejde, ať to přijedu opravit :evil:
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Víme, chytáme Kamennou Horku, Ještěd nebo Černou Horu ...

Tobě jde skoro na Moravě Ještěd? A navíc v kaňonu zvaným Údolí opic? 8O
U nás je to bída a to jsme Polabí.

Zajímavý je, že Krásno vypínaj kažcou chvíli. U Chlumu jsem to nezaznamenal nikdy. Asi jim to tolik "netopí" a nevysychaj jim elyty. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Jirko, když je správný šíření, to bys koukal co se u nás dá over horizont nalapat. Ale fakt je, že polovinu rotačního hyperboloidu chytají spíš ti žijící na západ od Krásna než my. I když v devadesátkách na analogu jsem na K39 lapal na X-Colorku Černou Horu na 92 kiláků vozduch lajna ... Tehdá OK3 a noční Tutti-Frutti ... Kde ty loňský sněhy jsou ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hubert_79 »

Celeron píše:Tobě jde skoro na Moravě Ještěd?

Nám jde Ještěd taky :D Od nás je na něj ale přímá viditelnost. Kupodivu chytám cosi i z Mezivrat, což je zvláštní, neboť terén mezi Prahou a Mezivraty je celkem členitý; nic ale není v cestě vyššího.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Tady http://www.cbpmr.cz/vyskopis.html si můžete Kárl a Hubert zkoumat, jestli je šance něco dálkově ulovit. :)
A Karl, za fusekli netřeba tahati, mezi Ještědem a Lhotkou je 138 km, 8x převýšení kolem 100m a 3x převýšení kolem 200m. Tos mohl chytat tak maximálně zrnění. :lol:
Jo a nezapomeňte si tam dát zakřivení mičudy. :wink:
Přílohy
vyskopis_3249623395.zip
(11.98 KiB) Staženo 653 x
Jirka

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hubert_79 »

Jirko, když je dobrá viditelnost, tak Ještěd ze střechy našeho domu vidím :) Obdobně slušný příjem je z Bukové hory, to je někde nad Ústím; to k nám taky moc v cestě nemá.
Jinak stránka zajímavá, díky :)
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

EKKAR píše:Jirko, ... fakt je, že polovinu rotačního hyperboloidu chytají spíš ti žijící na západ od Krásna než my. I když v devadesátkách na analogu jsem na K39 lapal na X-Colorku Černou Horu na 92 kiláků vozduch lajna ... Tehdá OK3 a noční Tutti-Frutti ... Kde ty loňský sněhy jsou ...
Kde máš co psaný o tom, že JÁ TEĎ lapám Ještěd? My jedem na káblofku, kdo nemá, chytá satelit, Hubáčka chytáte spíš u vás. Ale NEŽ se ze mne stal Homo panelákus, tak jsem chytal (z nouze, když nešlo ani Krásno, ani Kamenná Horka u Svitav respektive to, co se z nich vůbec nevysílalo = v samým začátku OK3) právě Black Hill čili Černou Horu ...
Celeron

#11 Příspěvek od Celeron »

Hubert_79 píše:Jirko, když je dobrá viditelnost, tak Ještěd ze střechy našeho domu vidím :)

Je mě to jasný, podle toho Výškopisu máš naprosto volno a i se zakřivením mičudy jestě rezervu přes 50 metrů.
Mě docela překvapilo, když jsem do toho zadal Neu Bidšow - Zuckerberg bei Prag, tak je to terénem dost cloněný, přitom tady byl signál dost dobrej.
Jirka

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hubert_79 »

Překvapily mě ty Mezivrata, i se zakřivením to sem "dosvítí". Stejně tak Radeč (tedy, vysílač je na kopci s názvem Brno, ale to je nyní vedlejší).
No, že Cukrák (správně ovšem Kopanina) dosáhne k Mechovu není nepřekvapivé, však toho moc v cestě nemá. Nebude to ani 100 kiláků.
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

Na TV jsem to moc netestoval, ale na FM tuneru Technics s digitální syntézou na obyčejnej 1,8m dlouhej skládanej dipól z Cu instalačního drátu 2,5mm² napojenej k tuneru přes feritovej 300/75 balun a asi 5m koaxu jsem za oknem v místnosti obrácený na jihozápad (!!!) ještě před cca 10 lety chytal olteckýho 103.0 MHz Krokodýla. Sice zašuměnýho a mono, ale srozumitelně. Na Radiožurnál z Mezivrat bez šumu a ve stereu jsem ani nepotřeboval ten dipól, stačil metr drátu. Pak přišlo sdružení nájemníků s tím, že se vymění okna za plastový a já najednou nechytal skoro nic. Ty "plasťáky" totiž v sobě mají ocelovej rám jak v pevný, tak v pohyblivý části, aby se vlastní váhou nezkroutily jak paragraf - a ještě ke všemu mají vakuovaný a povrchově metalizovaný determální dvojsklo, takže pro VHF útlum jak prase a rám ke všemu smyčka skoro přesně lambda půl ...
ok1hga

#14 Příspěvek od ok1hga »

EKKAR píše: . . . I když v devadesátkách na analogu jsem na K39 lapal na X-Colorku Černou Horu na 92 kiláků vozduch lajna ... Tehdá OK3 a noční Tutti-Frutti ...

. . . kecáš.
K39 byla tehdy Kamenná Horka a Černá Hora v Krkonoších byla K40 !
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

Taky jsem měl ve druhém patře dual-loop v košíku pod kočárek jako reflektoru a chytal OK3 na K40 z Černé hory. Soused pod námi už takové štěstí neměl, tam nepomohl ani předzesilovač. Nakonec to vyřešil měnič K40/K10 do STA pro všechny.
Následovalo zavedení kabelovky, všichni najednou STA nepotřebovali, a to až do doby, kdy poprvé změnila poskytovatele. A s každou další změnou poskytovatele kabelových služeb klientů ubývalo a sílil tlak na renovaci STA...
Po výměně oken za plastová už toho vlastně na anténu uvnitř ani moc nechodí.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“