Bateriovka Hilti SFD 2-A

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Bateriovka Hilti SFD 2-A

#1 Příspěvek od Celeron »

Kámoš truhlář mi přinesl na výměnu LiIon článků tenhle šroubovák/vrtačku. K ní 3 sady bateriových bloků B12/2,6. A k tomu originál nabíječku.
Dodal si taky tři sady naplocho zbodovaných trojčlánků Samsung INR18650 25R. Takže jen rozebrat bloky, vyhodit starý trojčlánky a osadit nový a připájet silovku a balancér vodiče.
Všecky jsem udělal stejně, dvě se chovají na nabíječce mravně a nabíjí se na "4 ledky" tedy 4,15V/čl ale při nabíjení třetí sice neustále na nabíječce bliká zelená ledka u symbolu prázdná/plná baterka, což podle návodu správně ale jednotlivý články mají i po hodině na nabíječce jen 3,75-3,82V a nejdou vůbec nahoru.
Nevím, kde je dílo, na konektoru jsou všechny napětí v relaci jako u dobrých ale nenabíjí se. Zkusil jsem blok nabít na modelářský procesorový nabíječce a na ní napětí nahoru leze.
Bohužel jsem nezkusil zda se baterkový bloky před výměnou článků chovaly správně. Obávám se, že je vadná monitorovací/indikační destička a asi nekomunikuje s nabíječkou.
Je na tý Hilti známá nějaká diagnostika komunikace baterky s nabíječkou?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Podobny problem som nedavno riesil u akkupack Milwaukee. Pomohla vymena dosky elektroniky.
cabernet

#3 Příspěvek od cabernet »

Existuje prosim v CR, resp. na Slovensku predaj nahradnych dielov na naradie Milwaukee?
Dakujem.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“