Jak rozchodit duální zvuk u TV 43" LG ?
Moderátor: Moderátoři
Jak rozchodit duální zvuk u TV 43" LG ?
Menu TV sice nabízí duální poslech repro+BT, ale při tomto nastavení televize sluchátka nenajde. Prý to nejde.
Po dotazech na LG jsem nakonec dospěl k názoru, že řešení by byl jen BT převodník jako je např. tento. (https://www.alza.cz/sennheiser-bt-t100-d5551306.htm ). Musí mít kompatibilní připojení optickým kabelem s TV LG. Převodník s připojením USB je nanic - při aktivaci sluchátek se vypnou reproduktory. Optika by měla fungovat jinak, ale jak potom regulovat volume ve sluchátkách? Soused na Panasonicu to má tak, že ztlumí reproduktory v TV, ale sluchátka ne. Jsou dostatečně a příjemně hlasitá. Máte nějaký nápad (ne předražený). Dík za každou radu
Nešlo by někde uvnitř TV v něčem zašťourat a připojit třeba ten převodník co mám na USB, tak aby repráky nevypínaly?
- Artaban001
Repro hrálo doopravdy nezávisle na nastavení hlasitosti v TV. Taky neměl vliv ekvalizer. Občas byly drobný výpadky v jednom kanálu, což si vysvětluji výpadky mezi hlavním a podřízeným reproduktoru. Rušivě působilo něco, co bych nazval obdobou squelch u radiostanice. Pokud "se mlčelo", tak reproduktory byly potichu, ale při začátku reprodukce v nich jemně kaplo a byl slyšet jemný šum v pauzách. předpokládám, že je to vlastnost těch LAMAXů, než TV. Právě kvůli hlasitosti a šumu jsem to dál neprovozoval. Jinak reproduktory v TV po dobu BT mlčely.
Optický výstup se chová podobně, akorát zařízení, co jej využívalo mělo svůj ovladač a kvalita zvuku byla o něco lepší. Z podstaty funkce TV neví, že je do optického vstupu něco připojeno, takže je to nezávislý výstup.Ještě existuje možnost HDMI(ARC), kdy se regulace hlasitosti přenese na reprodukční zařízení. Reproduktory v TV podobně jako při Bluetooth nejsou v tomto režimu v činnosti.
Napájení se připojí přes USB na TV, propojí se optický kabel, nastaví se na TV v menu zvuku Optické zařízení+Repro TV, a pak po zapnutí TV se rozsvítí červená LED na převodníku Optic-BT, pak stačí stisknout jen jediný čudlík na převodníku Optic-BT a rozkmitá se modrá LED pomalu a po aktivaci sluchátek se ke spárování se rozkmitá rychle a za 4 sec se BT sluchátka připojí.Pak už nastavení zůstane a po zapnutí TV stačí aktivovat slochátka a za chvilku to běží.
Díky všem za účast a rady.