Autozámek Golf, Superb, Oct2 a spol , dvoumotor -úprava SAFE
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Autozámek Golf, Superb, Oct2 a spol , dvoumotor -úprava SAFE
Motory pracují proti společnému pinu 1 pohon zámku je na pinu 2 a safe na pinu7 nebo 9 u předního. (+ na 7 nebo 9 zasejfuje) Dveřní spínač je na pinu 4 proti 6 nebo 8 u předního. Dveře otevřeny-najeto-sepnuto.
Luboš
- hajeklubos
Na obrázku- nejvíc vlevo SAFE, vedle něj pozice zámku a dole 2x klíč.
Luboš
- hajeklubos
Zámky Octavia 2 stejné problémy. Přípravky OK.
- Přílohy
-
zámek LP dvoumotorový octavia2 200bodů.pdf- (291.55 KiB) Staženo 96 x
Existuje vůbec dnes auto, které by nemělo podobné prasečiny? Tím "dnes" přitom nemyslím zcela soudobou výrobu, ale třeba tak 10 až 15 let starou ojetinu...
Bohužel se mi začala sypat moje OI modelový rok 2001, před časem ten zde probíraný zámek, teď zase spojka a kdo ví, co bude dál... Jinak celou dobu spokojenost a závad minimum, ale holt už asi nadešel čas.
Tak se ptám, co případně místo ní, za málo peněz a bez podobných chuťovek.
Jsem automobilista "od útlého věku", ale nějak poslední dobou zjišťuju, že díky společnému úsilí bolševika a korporátů mě to možná přejde dřív, než bych čekal.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- hajeklubos
Pro JirkuZ.
U zámků Oct1 narazíš na dva druhy pohonu. S volnoběžkou a bez ní. V případě záměny je třeba měnit včetně protikola, má to jiný počet zubů. Na opravu toho s volnoběžkou je třeba použít stahovák a narážeč. Bez toho se to blbě čistí. Mám tady navíc jeden opravený zámek LP vhodný pro Oct1. Jestli máš zájem tak se pro něj můžeš zastavit. Nic za to nechci. Vždy je lepší měnit kus za kus a nezdržovat se opravou vlastního zámku. Jenom připomínám, že je vhodné při jakémkoliv problému zámku opravit spínač dveří, vyčistit komutátor, proletovat konektor na DPS a odbrousit čudlík SAFE. Preventivně udělat vše. Jinak mám stejný problém u mojí Fábie16V je bez problému, bohužel stará. Budu jezdit dokud mě z ní E soudruzi nevyndají. Bůh ví co bude.
Luboš
- Přílohy
-
zámek LZ dvoumotorový octavia2 200bodů.pdf- (187.13 KiB) Staženo 93 x
Spíš mě čeká demontáž zbylých tří a odstranění kurvítka SAFE, i když se na to tedy netěším (demontáž a montáž je dost pakárna, jak víme).
Opakovat tu story s nucenou destrukcí a následnou téměř nesehnatelností tapecírunku fakt nemusím...
S tím ale počkám až po opravě spojky, pokud se podaří.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.