Jaký obor na SPŠE
Moderátor: Moderátoři
:-)Hubert_79 píše:Miluj bližního svého, jako sebe samého.
jop, šlo mi o slovo LÁSKA
Tak se prosím zkuste také podle toho chovat. Třeba zde na fóru, nikomu se neposmívat a když už se vás někdo dotkne, tak to přejít s odpuštěním.
A já se vám omlouvám za to, že jsem vás označil za jelimany. Pokusím se, aby se to už nikdy neopakovalo!
- scorpions-cz
Skús Jánovo evanjeliumKremik píše:Tak počátek problému tkví už v tom, že nemáme přesně nadefinováno co je to Bůh. Pak se těžko můžeme bavit o tom jestli je nebo není.
Na počiatku bolo Slovo
a Slovo bolo u Boha
a to Slovo bolo Boh
...
To nie je beletria, ani zbierka poézie. To je úvodná axióma skrípt veľmi vysokej matematiky... Tam najdeš pravdu o Bohu, o Svete, o živote, o všetkom, aj o tom, prečo sú vojny, prečo to Boh dopúšťa, prečo Boha nevidieť a prečo je to dobré. Samozrejme nie každý má hlavu ako Einstein. Preto sú ďalšie tri evanjeliá pre bežných ľudí.
Jinak čistě z církevního hlediska je Putin a celá ortodoxní církev pro katolíky vlastně banda kacířů (a my zas pro ně), neboť obě strany v roce 1050 své představitele vzájemně prohlásily za kacíře a vyloučily z církve, včetně všech následovníků
- scorpions-cz
Já jsem nevěřící. Jsem za to rád. A v životě jsem udělal určitě hodně špatností, ale dokážu se s tím srovnat. A co je pro mně nejdůležitější? To abych se v rámci možností měl dobře JÁ, MOJE RODINA A MOJI BLÍZCÍ.
Jakožto vědecký pracovník Ústavu jaderné fyziky AV ČR, v.v.i. ti s klidem v srdci rád sdělím, že se jedná o zcela rozdílné jevy. To čemu se říká velký třesk je zrození hmoty a času. Ta hmota nevznikla z ničeho. Jen před tím nebyla.ZVUK2000 píše:A fyzik tomu říká " velký třesk"samec píše:Skús Jánovo evanjeliumKremik píše:Tak počátek problému tkví už v tom, že nemáme přesně nadefinováno co je to Bůh. Pak se těžko můžeme bavit o tom jestli je nebo není.
Na počiatku bolo Slovo
a Slovo bolo u Boha
a to Slovo bolo Boh
...
Edit:
Tak jsem si to ověřil, jo píše to Jan. Mojžíš píše: "Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi." Pak dále pokračuje: "Bůh tvoří slovem." Jan to prostě přepsal úderněji.
No, pokud tedy přiznáme, že před velkým třeskem neexistoval čas, tak bych uznal Zvukovi i ten Velký třesk jako počátek, ale moc se mi to nelíbí.
A kutilmile - nelituju tě
Co se týče Evangelíí, tak si to prosím nastuduj , je to posáno, tady už to přesahuje rámec...
- tomasjedno
Pokud vím, tak současná věda soudí, že před tím nebylo ani žádné “před tím” - tedy že neexistoval ani čas.Cust píše:ti s klidem v srdci rád sdělím, že se jedná o zcela rozdílné jevy. To čemu se říká velký třesk je zrození hmoty a času. Ta hmota nevznikla z ničeho. Jen před tím nebyla.
Jinak já to taky vnímám tak, že Genesis a Big Bang Theory jsou jen dva různé popisy téhož procesu (jevu).