Hladinový spínač do kopané studny
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
Hladinový spínač do kopané studny
Pro přichycení spoje na DIN lištu jsem si 3D vytisknul šroubovací příchytky ze zbytků materiálu.
Luboš
- Přílohy
-
Detekce vody ve studni s MOSFET.pdf- (233.06 KiB) Staženo 714 x
- Artaban001
- hajeklubos
- Artaban001
Najdeš je zde
hajeklubos píše:...Také není vyloučeno, že to skončí hadičkou a hladinovým spínačem z pračky místo D a S fetu. To je membrána a spínač, tam se toho moc poondit nemůže. Jestli máte někdo něco co jsem přehlédl nebo nedobrzdil tak sem s tím... Luboš
Toto řešení funguje spolehlivě jen tam, kde se pravidelně jednou za jednotky hodin ocitne hadička nad hladinou, tedy na suchu.
Dlouhodobě ponořená způsobuje (v důsledku pohlcování vzduchu do vody) postupný nárůst hladiny pro vybavení.
Proto se používá ten protitlak vzduchu.
- hajeklubos
- hajeklubos
Dík za nasměrování. Zatím si s tím jen hraju, otestuju jestli si s tím hlavní relé poradí při pomalém vynořování elektrody a nebude tarokovat, to by byl problém. Zatím to vypadá bez drnčení, tak uvidíme. Podám zprávu. Teď to strkám na plošňák, zahodit to můžu vždycky. Tovární zařízení, které jsem měl na stole také jelo na ss. Patrně kdyby mělo dirku v krabičce tak jelo do dnes, těžko říct.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec by se dal použít i ultrazvuk, ale to ve studni taky shnije...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- hajeklubos
Musí tam být kolečko, protizávaží atd. S protipérem by se plovák asi zamotal.
Kámoš tam má nainstalované nerezové sondy, tak to chce zase na sondy. Teď to mam tady na stole a trenuju MOSFETA, kapacitu na gejtu jsem snížil na 47M, proti zemi je M22 a funguje to luxusně s mírným zpožděním asi 5s, relé nedrnčí jede cvak/cvak. Ono to snad bude použitelné. Žlutá kontrola sice indikuje, že je nějaké napětí na špulkách relat jede linearně. Tedy žádná informace sepnuto/rozepnuto. Zase je vidět, že se na D něco děje. V rozvaděči mam kontrolku na 230V na kontaktech relé, tak není co řešit.
Bacha na vyvážení soustavy plovák - protiváha. Pamatuju že se do toho skleněnýho plováku se přisypával písek, aby byl ponořenej asi do 2/3.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!