Lis na plastove obaly
Moderátor: Moderátoři
Lis na plastove obaly
Nic se mi nepodarilo najit a nezda se mi, ze bych byl jediny kdo je z toho zpruzeny.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- LojzaFernet
Krásné a příjemné věci by se neměly odkládat, nikdy nevíš, jestli se k nim budeš moci ještě vrátit ...
Místo odpadkového koše, nebo kupování sáčků do koše, můžete k uložení kuchyňských odpadků využít prázdné obaly od zakoupených potravin. Na drobné, vyřazené součástky v dílně, se hodí třeba i ty petky, s praktickým šroubovacím uzávěrem, kvůli kterému se pak obsah nevysype. Po naplnění, akorát odnést do popelnice. Je to zdarma, a odpadkový koš pak zůstane čistý a prázdný…
Myslel jsem neco co bude trochu vypadat.
Tech PET lahvi ktere tady kazdy zminuje mam naproste minimum, seslapavani nebo lisovani rucnim lisem je uplne k nicemu, kdyz se to hned vrati do vicemene puvodniho tvaru.
Cena energie je mi naprosto ukradena, hazu to do kose v kuchynske lince a ten je porad plny, coz mne prudi mnohem vic nez kacka za elektrinu. Nemam v kuchyni zadne pytle na odpadky, popelnici ani nic podobneho.
Otkundes píše:Místo odpadkového koše, nebo kupování sáčků do koše, můžete k uložení kuchyňských odpadků využít prázdné obaly od zakoupených potravin...
Jo, mam jednu PETku s vodou do ktere hazu vajgly na terase, ale jak nosit 8 pater dolu odpadky do popelnice v derave vanicku od jahod mi neni moc jasne
Jo, nad zmenšením objemu plastového odpadu jsem už přemýšlel vícekrát. Samotné teplo však nestačí. Buď by musela být teplota tak vysoká, že už by utíkaly škodlivé emise, nebo by muselo jít o kombinaci ohřevu a lisu. Zatím teda asi není nic efektivnějšího než běžný lis na odpad, který se pro jednu domácnost opravdu nevyplatí.
Plastové lahve zcela zmizely po pořízení Sodastreamu. Vaničky osoba velmi blízká kuchyňskými nůžkami hned rozstříhá na placky a je po objemu a starostech.
Jako mnohem horší problém vidím láhve od vína a tvrdých alkoholů. Ty se musí prakticky denně při cestě z domu házet do vlastní popelnice.
Z principu odmítám se tahat asi 1,5 km do nejbližšího sběrného místa, kde jsou kontejnery stejně pořád plné, i když jsou týdně vyváženy. Vzorní občané z blízkého okraje Liberce dokonce vezou odpad až do naší obce, protože jejich patřičné kontejnery jsou plné hned druhý den po vyprázdnění.
jirkati píše:Jako mnohem horší problém vidím láhve od vína a tvrdých alkoholů. Ty se musí prakticky denně při cestě z domu házet do vlastní popelnice.
Ak kazdy den vychlastate flasku vina alebo tvrdeho, tak tam je aj iny problem - a nie s odpadom
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Protože nikdo se neptá, že je to vlastně porušení smlouvy (popelnice se oficiálně půjčovat nesmí), tady jde o podíl vytříděného odpadu. Vůbec jsem netušil, jak těžká je "papírová" popelnice nacpaná jen kartonem.
No a protože do plastů se můžou házet i kovy, tak tam letí všechny plechovky a podobnej šrot.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]