Tyhle diody mám totiž taktéž doma(z nějakých PC zdrojů),jsou na 30A vždy 2 v jednom pouzdru,společná katoda.Použil bych tedy 4ks dvojitých diod.A teď, použít vždy jen jednu v jednom pouzdře nebo spojit i jejich anody a mít tak vždy místo jedné 2 paralelně? K nim pak samozřejmě dám ještě paralelně svitek cca.47nF .Díky za každý námět..
Napajecí zdroj pro NF koncový zesilovač
Moderátor: Moderátoři
Napajecí zdroj pro NF koncový zesilovač
Tyhle diody mám totiž taktéž doma(z nějakých PC zdrojů),jsou na 30A vždy 2 v jednom pouzdru,společná katoda.Použil bych tedy 4ks dvojitých diod.A teď, použít vždy jen jednu v jednom pouzdře nebo spojit i jejich anody a mít tak vždy místo jedné 2 paralelně? K nim pak samozřejmě dám ještě paralelně svitek cca.47nF .Díky za každý námět..
-
balki
Na ten 30A mustek prave cekam uz dost dlouho,tady v okoli ho nikde nekoupim,mam ho objednany v EZK ,k tomu nejake dalsi veci na jine projekty.A uz me to cekani nebavi.Tak sem si rikal zkusit to s temi schotkyho diodamy pokud to pujde.Zaverne napeti bych si samozrejme overil,ted z hlavy uz nevim jake bylo.Jedine co si pamatuju je tech 30A.Klasicke diody mam jen nejake KY na 10A ,nevim jestli by stacily.Pripadne se budou davat kompliovane na chladic,ktery ani nemam.Na mustek pripadne schotky toho mam mraky co se tyce chladicu,tak at to trochu taky vypada.. Preci jenom pri max. vykonu i kdyz to asi nenastane by zdroj daval skoro 400W takto asi nejake chlazeni chtit bude.
-
balki
SIDTIM píše:Přímo s dotazem to nesouvisí, ale omezení náběhu na promáru lze řešit jednodušší cestou, jako přes relé, viz. http://www.ezk.cz/termistory.htm
To áno ale ja by som to určite nedoporučoval nikomu... Robí sa to u profi firiem...ale skrat je 0,0..Ohm a nie jednotky ako u termistora. Práve preto sa to vytýka profi výrobcom. Ale na zosik do "garáže" to samozrejme stačí
-
balki
Jinak softstar uz mam hotov,na ten sem mel vse "v supliku",nestal me nic,tak ze nemam duvod ho tam nedat,urcite tomu neuskodi.Je to prej lepsi pro filtracni kondenzatory,netrpi tenke vnitri privody nadmernym nabijecim proudem coz prodluzuje jejich zivotnost.
Co to je za konec?
pro jednocestné usměrnění-C=75000/Rz
pro dvoucestné usměrnění -C= 25000/Rz
výsledek je v mikrofaradech a Rz je zatežovací odpor ,který se zadává v ohmech.Tento výpočet mne ještě nezklamal,vždy jsem tam přidal tak 30% a bylo. Myslím si,že pokud vyjde kapacita např. 1mF tak je lepší tam dát 2x0,47mF,nabíjecí proudy a i proudy při filtraci se rozdělí dle kirchhofova zákona a kondy tak netrpí.Teď se mnou asi mnozí nebudou souhlasit,ale já mezi ty dva kondy dávám odpor tak 1 ohm,dost to vylepší filtraci a navíc funguje jako pojistka a hlavně předzesilovač napájet z jiné větve než konec aby se případný brum nezesiloval.