SONY HCD-RX88 gumičky?
Moderátor: Moderátoři
- patrikvarga
SONY HCD-RX88 gumičky?
Podľa DS
3-016-570-01
3-024-405-01
Vďaka.
- jardafiala
- patrikvarga
Dělám v něčem chybu? Jde opravdu kvalita řemínků do háje? Nebo mám jedovatý nábytek, ze kterého se něco odpařuje a guma po tom měkne? Máte někdo podobné zkušenosti, nebo naopak dobré s nějakým dodavatelem? Pomalu ztrácím chuť to pořád opravovat, nehledě na to, že když to selže, hrozí poškození kazety a už se bojím něco přehrávat. Podobnou zkušenost mám i s AIWA walkmanem, s gramofonem atd...
Bohužel už nežije pán z Hradecka, který kdysi repasoval rolky a podobné věci. Ten uměl poutavě povyprávět, čím se ty různé směsi liší, jak se to pozná a co všechno je zcela blbě.
U elektroniky byl vývoj asi takový, že renomovaný výrobce si objednával řemínky ze suprový gumy, protože si nemohl dovolit, aby jeho decky a grama za pár týdnů odcházely - a když nebyl digitál, tak jely celý dny - u nás v "klubu" i dvacetiletý Sonet (tady na to spíš než obava o renomé měla vliv ČSN). Totéž asi výrobce objednával na ND, pokud měl povinnost a svědomí. Když to uplynulo, tak si začal řemínky objednávat šíbr, kterýmu bylo jedno, jak dlouho to vydrží a u gumáren, který byly nejlevnější - ty neměly žádný vyvinutý receptury a kdyby, tak by nebyly nejlevnější.
Napadá mně srovnání s autobateriemi - kdo má dnes v autě dvacetiletou?