Výška pracovnej dosky kuchynskej linky.
Moderátor: Moderátoři
Jedným z parametrov na voľbu výšky dosky by mohlo byť napríklad bezšpárové prepojenie dosky s voľne stojacim sporákom...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
adakar píše:Jedna z rád starých majstrov hovorí, že výška pracovnej plochy kuchynskej linky je optimálna vo výške zápästnej kosti...
Já nevím, jestli mám výšku "zápěstní kosti", ale pravidelně, když vytopím kuchyň při mytí velkých hrnců, tak mám mokrej rozkrok. Ono je to totiž ve stejné výšce, jen to mokrý zápěstí není tak nápadný.
Proto raději nosím zástěru.
Jinak sklokeramiku mám přesně slícovanou s deskou, nikdo nestojí o to, aby za to něco teklo. A na obou stranách odkládací prostory, žádnej sporák v koutě. To je za trest.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tiktak1953
ZdenekHQ píše:Ten má nejspíš z bouračky přesnej počet a to ještě dvě slepil...
----------------
General ,ako ta take nieco mohlo aj napa?!Predomnov ích vybalovali z krabici.Vid obr.No nezober ích, ked cakali na niekoho..Ja hovorim ze: nenajdem,nedaju mi, nepremiestnim tak nemam.Mal som problem vyvrtat do nich diery kedze tu nikto nemal frezky 4cm,a ze do tychto by to asi neslo vrtat lebo by praskli hned,ja neviem.Nakoniec som diery robil diamantovym kotucom v karboške.Mate lepčí napad?Stacilo trochu potlacit ,maly otras a rupla obkladacka aj takto.Ponukam zadara čerešne na lekvar ci zavaranie nabuduci tyzden.Je mozne na chalupe to aj zavarit,uvarit spracovat.
-----Obr. zajtra zmaznem.
Teplu vodu mam na lavej strane,tie zaslepky cervena a modra su tam len tak.
Obklady uz velmi ludia ani nedavaju,ale lepsie stenu chranit pred zaspinenim ,ako hola stena.
- jirka5
Za prvé to vůbec nejsou obkládačky, ale nejlevnější dlaždice s obchodním názvem Taurus určené do esteticky nenáročných prostorů, jako tovární chodby, sklady, sklepy, dílny apod. Tyhle na obrázku jsou navíc ještě schodovky, čili jsou určeny na vodorovnou plochu schodu. Lepit tohle na zeď, to jsem tedy opravdu ještě nikdy neviděl. Obyčejné jednobarevné oblady z HB jsou ještě levnější než ten Taurus a vypadají mnohem estetičtěji..., tak proč lepit na zeď nějaké zbytkové dlaždice?
A proč ta hranatá rozbočná krabice v obložení nad dřezem? Proč tam musí být? Dnes se přece dělají instalace bez krabic, zvláště v takovém exponovaném místě! Ta druhá krabice (asi na zásuvku, taky nic moc, vykousnutá díra doprava? K čemu slouží ta díra vpravo ve zdi, ze které vylézá jakési vrabčí hnízdo....???
- tomasjedno
Obkladačky sú tak osadené, že špára je na úrovni pracovnej dosky, a pod ňou je ešte jeden rad obkladačiek. Klasické 15x15.
Tiktaku, budeš to mať tmavé, zaplatíš viac za svietenie. Volil by som bledšie obkladačky, ideálne biele lesklé, alebo nejaké veľmi bledé. Pri práci je treba mať svetlo, a hento sivé matné fakt dosť svetla pohltí. Dlažba určená na podlahu na stene nevyzerá moc esteticky, hlavne tie protišmykové ryhy, to bude akurát držať špinu. Jediné plus je že na tej farbe tú špinu nebude vidieť.
edit: Vlastne výška obkladačiek sa volí podľa spodnej hrany zavesených skriniek. Obkladačky začínajú pod skrinkami, takže to je to čo udáva výšku. A potom je už iba náhoda, že skrinky sú vo výške presne troch radov obkladačiek 15x15 od pracovnej dosky. A je tam aj ten štvrtý rad naviac, pekne skrytý. Ono je to vlastne logické začať hore, potom netreba obkladačky rezať. Pokiaľ vídu za linkou, potiaľ budú.
edit2: štandardne sa dáva studená voda na pravú stranu.
Inak dlažbu s protikluzovými drážkami by som na stenu nedával, je to neobvyklé, ako na stenu nalepiť strešné tašky lebo sú zadarmo.
Stefan31