Grilovací brikety z koksu___Profesionálové je prý milují
Moderátor: Moderátoři
Grilovací brikety z koksu___Profesionálové je prý milují
je to taková blbost, ale ...
Při hledání výhodnější ceny většího množství grilovacích briket z dřevěného uhlí jsem narazil mj. na relativně levné brikety "Grillprofi Grilovací brikety", které "Nejsou vyráběny ani z prachu z dřevěného uhlí, ani ze zbytků biologického nebo dřevěného uhlí. Jsou z mimořádně čistého a zušlechtěného hnědouhelného koksu. Již tato surovina sama o sobě zaručuje jedinečnou kvalitu..." Má to být asi konkurenční výhoda, ale pro mě je to naopak odrazující. Z koksu? V domě jsme topili koksem a byl z toho hnusný sirný smrad. Ani hnědé uhlí mi nepřipadá příjemně voňavé pro potravinářské účely.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Grillprofi
Pokud se ale pyrolýza učuní správně, nemá výslednej finální produkt po čem smrdět - protože ty fujtajbly se s dostatečnou rezervou odpařej. Výsledek se podle výchozích surovin odlišuje jen zbytkovým % nespalitelnejch minerálních zbytků = popelovin, při samotným pálení na vzduchu jako grilovací zdroj tepla by jakejkoliv druh POCTIVĚ VYPÁLENÝHO KOKSU neměl produkovat žádnou další "příchuť" nebo "smrádek". Svým způsobem je totiž určitým druhem koksu i obyčejný dřevěný uhlí ...
A kutilmile - nelituju tě
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/gri ... zdravi_pet
Když už tady teda hodláš vypouštět nějaký smrady ...