Whirlpool AWG650 napouštění vody

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

Whirlpool AWG650 napouštění vody

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Při napouštění pro praní se hladina zastaví 10 cm pod horní hranou nádoby. Zdá se mi to celkem hodně - v návodu údaj o množství vody chybí. V čem může bát závada?
Řídí hladinu jen tlakový spínač (prasátko v šuplíku pod programátorem)? Pojede programátor, když zastavím přívod vody, nebo je chod programátoru svázán s hladinovým spínačem? Když fouknu do hadičky, v prasátku klape. Mohu protáhnout drátem trubičku do bubnu na které je nasazená hadička k prasátku? Dík za pomoc.
Ještě jeden dotaz, pod spirálou na bubnu je neco z oranžového plastu s 6-ti (3 dvojice) fastony, co to je?
A ještě jeden dotaz na bubnu mezi betonovým závažím proti zadní straně je bílá krabička s 2 fastony, co to je?
Může toto souviset s hladinou vody?
tatramacek

#2 Příspěvek od tatramacek »

S tímto jsem si užil svý u Zanussi. chce to komplet rozdělat systém tlakového snímání vody - je zacpaný od vodního kamene. V nádrži od vody musí být taková součástka - vzdušník a do něj je přidělaná gumová hadička od snímače hladiny - tak ten vzdušník oddělat a pročistit je šroubovákem. Nejlepší by bylo dát do bubnu přípravek proti vodnímu kameni - pračku nastavit podle návodu na něm napsaném a po odstranění kamene ještě jednou ten systém vyčistit. Též bych oddělal propojovací gumovou hadici mezi čerpadlem a nádrží a vyčistit ji též. Takto jsem to udělal u té zanussi a bylo po problému. Jen pozor. Ta Zanussi byla tak 🤐 od toho vodního kamene že to nesnímalo hladinu vůbec a voda sousedce přes celou noc protíkala z pračky ven.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“