Brzdový třmeny - lakovat?
Moderátor: Moderátoři
https://www.autokseft.cz/DENCKERMANN-Br ... -nd1893588 mě tahle značka totiž nic moc neříká,
případně tohle https://1url.cz/Sren3
Je mě taky divný že u těch co uvádím výše nepožadují původní třmen protiúčtem, zatímco při koupi některých jiných třmenů, které jsou za podobnou cenu se platí záloha na vrácení původního. https://1url.cz/orenh
Dokonce i na stejném eshopu bývají některé třmeny (všechny pro stejné auto) zálohovány a jiné ne. Nedává mi to moc smysl. Proč nechtějí původní zpět vždy?
A kutilmile - nelituju tě
Měním na A4 Avant B5 brzdy 288x15 za 288x25. Třmeny a držáky posílám do spřátelené lakovny, otryskají korundem F36 co já už nesvedl očistit mechanicky. Pak základ a nějaký vrchní odolnější nástřik, že na to cosi mají tak v tom jim budu věřit. Ten levý brzdič byl původně v hrozném stavu, ale odlitek zůstal použitelný. Jinak oba budou komplet repas. Pístky, těsnění, prachovky, pouzdra, vodící čepy, atd. Furt mě to vyjde levněji než kupovat nové (pořád se od ATE ještě sehnat dají).
A proč by neměly jít sehnat, když se pořád ještě totožnej typ montuje do golfů, ochcávek nebo leonů? Brzdy C-54 s vnitřně chlazenýma kotoučema Ø288x25mm jsou koncernově jedny z nejrozšířenějších a vyrábějí se a montujou skoro 20 let, mám je dokonce i já na Drobkovi u motorizace 1,4MPi/63kW!!Nakadah píše:....Měním na A4 Avant B5 brzdy 288x15 za 288x25.
...
...Furt mě to vyjde levněji než kupovat nové (pořád se od ATE ještě sehnat dají).
Jinak teda C-54 jsou 280mm kotouče (Lucas/TRW), abychom měli jasno. To na fotkách je FN3 (ATE) z původně Audi A6.
Děláš, jako by tyhle brzdy byly nějakej obsolete typ. Kotouče k nim dělá bůhvíkolik dalších výrobců - já mám aktuálně TRW, před nima jsem měl Brembo, origo byly právě ATE. Výrobců desek je ještě víc. Brzdiče dostupnost dtto, aktuálně mám Bosch. Tohle je dneska spotřební zboží, nehlídá si to jen blázen, kterýmu nezáleží na životě.Nakadah píše:...Furt mě to vyjde levněji než kupovat nové (pořád se od ATE ještě sehnat dají).
Kdybys totiž bejval napsal "i když jsou to brzdy typově 20 let starý, pořád se běžně montujou a jdou normálně koupit", bylo by to daleko přesnější vyjádření. Ta tvoje formulace je stejnej ňůspík, jako když se dnešní fyjalovej pětislepenec diví, že i když drasticky snížili spotřební daň o neuvěřitelný ká pade, tak rafinérky na který nikdo nezakleknul ženou marži i při cenách ropy dávno sníženejch na ceny platný před únorem 2022 ne do nebe, ale ještě vejš a benál stojí málem půl sta za litr ...
Šroubovice v třmenu na které je našroubován pístek se při pohybu ruční brzdy neotáčí, hýbe se pouze ve směru osy pístku. To chápu, tím dojde k zabrzdění ruční brzdy, protože se tím pístek posune ke kotouči. V pístku je ale po vyjmutí pojistného kroužku pod podložkami valivé ložisko, je to vidět na přiložené fotce, proč tam je? Není mi jasné kdy a proč se tam něco vůči něčemu otáčí (vše co je vidět na fotce v pístku, mimo toho ložiska, se zdá napevno, vůči sobě nepohyblivé).