Díky za tu recenzi, zas tolik času jsem hledáním trávit nehodlal. Ten testovaný kus má Ryzen 9 a RTX 3070, mnou odkazovaný kus má Ryzen 7 a RTX 3060, nějaký lehký pokles příkonu tam bude, tudíž i teplota bude o něco nižší (stupeň, dva, tři). Ale je vidět, že není moc kam se v tomhle segmentu jinam ohlížet, tyhle problémy tam prostě vždycky budou.
Herní NB
Moderátor: Moderátoři
Díky za tu recenzi, zas tolik času jsem hledáním trávit nehodlal. Ten testovaný kus má Ryzen 9 a RTX 3070, mnou odkazovaný kus má Ryzen 7 a RTX 3060, nějaký lehký pokles příkonu tam bude, tudíž i teplota bude o něco nižší (stupeň, dva, tři). Ale je vidět, že není moc kam se v tomhle segmentu jinam ohlížet, tyhle problémy tam prostě vždycky budou.
- josef_novak
Navíc má výfuky chlazení do obou stran, takže tam neudrží ruku s myší (s teplotami nad 90 °C na CPU + GPU) a nepomůže ani kdyby byl levák, což je u herního NB blbost, chlazení má být vyvedeno dozadu! Pohnul ses blbým směrem.
EKKAR píše:No, myslím že ticho bys měl bejt ty - až z noťasu uděláš tohle: https://www.e15.cz/tema/vse-o-hrach-a-e ... ce-1389092 a ten noťas ti během pěti minut nechytne plamenem jak papírovej čert, tak bude teprve moct něco povídat.keemo píše:EKKAR píše:Na notebooku nic inovovat nejde. Aby z takový koncepce šlo udělat něco, co by bez kompromisů byť i jen vyrovnalo výkonem desktop, musely by se změnit fyzikální zákony. Zákon zachování energie a celková entropie vesmíru nic jinýho nedovolujou. A můžeš se kvůli tomu klidně stavět na hlavu a odpichovat ušama. Pokud má něco plnit skutkovou podstatu označení "notebook", dají se na tom výkonnostně hrát leda tak piškvorky.
chceš se vsadit?
https://eurocom.com/ec/main()ec
https://www.goldmax.cz/
tak ticho
jako vzdy mimo misu
A nevim proc by neco melo hned chytat plamenem a shoret, ty eurocomy maji vzhledem k pouziti desktopovych komponent /ktere se daji vymenit/ patricne dimenzovane napajeni a chlazeni. S tou cenou to je mimo rozpocet a zamereni tazatele...A kdyz se sejdou blbe okolnosti tak ti muze blafnout klidne i ultrabook v hlinikovem tele osazeny "nevykonnym" core M3...
piCZus píše:Vždyť ty Tridenty jsou 5-6 let staré nesmysly s CPU Kaby Lake, který je děravý jak řešeto a vyšlo na něj tolik záplat, že snížily jeho výkon o hromadu procent a to celé za přemrštěnou cenu. Starší desktop s touto konfigurací koupí daleko levněji.
Hrál jsem na tom v pohodě Resident Evil Village, Cyberpunk a Witchera 3 na 1080p vysoké detaily, tak nevím...
Chtěl jsem jen upozornit na to, že na hraní her existuje mezi desktopem a herním notebookem praktická alternativa. Nemusí si kupovat zrovna ty Tridenty...
DeSade píše:piCZus píše:Vždyť ty Tridenty jsou 5-6 let staré nesmysly s CPU Kaby Lake, který je děravý jak řešeto a vyšlo na něj tolik záplat, že snížily jeho výkon o hromadu procent a to celé za přemrštěnou cenu. Starší desktop s touto konfigurací koupí daleko levněji.
Hrál jsem na tom v pohodě Resident Evil Village, Cyberpunk a Witchera 3 na 1080p vysoké detaily, tak nevím...
![]()
Chtěl jsem jen upozornit na to, že na hraní her existuje mezi desktopem a herním notebookem praktická alternativa. Nemusí si kupovat zrovna ty Tridenty...
Tím myslíš Xbox?
Hele, taky by mi bodnul typ na dobrej herní NВ, né že né.
Co tak vybrat, co vykrystalizovalo z tohoto topicu?
Že když pařit, tak na desktopu, protože NTB je z principu na hraní vhodnej asi jako lopata na sekání trávníku.ondra2022 píše:...Hele, taky by mi bodnul typ na dobrej herní NВ, né že né.![]()
Co tak vybrat, co vykrystalizovalo z tohoto topicu?
A kutilmile - nelituju tě