Kapacitor k autozesiku

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
wilibald

#46 Příspěvek od wilibald »

To bych nečekal, že i tady se dočkám diskuzí o automobilových kapacitorech ... 8O Na foru http://autohificlub.cz/ je možno se vyřádit v tomto směru do sytosti. Stejně tak v problematice výkonů, rušení, tloušťky kabelů a pod. Tam je asi to pravé místo. Kapacitory mi nestojí ani za řádku, co se týká neustále řešených rušení v autě, tak na to stačí pár slov.

Pokud se cosi nežádoucího děje, tak to leze od antény, po signálových kabelech, nebo z napájení. To lze poměrně snadno identifikovat a řešit způsoby, které jsou na zmíněném foru. S trochou práce je možné tam vyhledat i postupy správné instalace komponentů a rozvodů. Přes veškerou alchymii jsem za rušením vždy našel jen špatné kostření, "bezkontaktní spoje" nebo rozvody od aparatury vedené nějakým úplně zcestným způsobem. Jiné varianty závady jsou něco jako bílý slon.... Ideální je třeba vést signálové kabely přes celé auto položené na originální elektroinstalaci, nebo namotávat dlouhý anténí svod na nějaký šikovný tlustý kabel... :lol: A těm, co mají alternátor ve stavu, kdy vysílá jak ruská rušička a sestřeluje bezdrátově vrabce z oblohy, ať pomůže bůh, nebo nejbližší opravna... :D

Co se týká "dostatečnosti" napájení, tak se také asi v reálu nedostaneme k ničemu lepšímu, než k dobré baterce a tlustému kabelu... :lol: :lol:
Existují sice extrémní instalace, ale 99% běžných uživatelů si vážně vystačí s tím tlustým kabelem k zesilovači, sériovým alternátorem a dobrou baterkou. A kdo nevěří, ať si změří... :lol:
EKKAR

#47 Příspěvek od EKKAR »

Díky za potvrzení, Wili, nejvíc mě dostala ta "ruská rušička bezdrátově sestřelující vrabce v letu"... Bohužel, přesněji definovat stav dobíjecí soustavy mnoha vozidel prohánějících se po našich komunikacích už asi nelze.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“