Sháním neplatnou normu ČSN 56 6635

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#16 Příspěvek od Artaban001 »

ZdenekHQ píše:
p32 píše:...To by nakonec autorským dílem byl i každý návod k použití a jako takový by byl zpoplatněn...

Bohužel je to autorské dílo - stačí si kolikrát ten návod přečíst. A zadarmo ho nemáš, je v ceně za výrobek. A kolikrát je problém se dostat k návodu znovu, pokud ten původní prošustruješ.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

@pepik9: Ta je bohužel ještě moc stručná, já potřebuju hlavně definici piva podle EPM.

@EKKAR: No, to je tak. Já když řeknu svýmu věčně střízlivýmu sousedovi, že by třeba pivovar Plzeň měl vlastnit stát, tak vyletí až ke stropu a s ním spousta dalších. A to jen proto, že díky "českému kapitalismu" to končí tak, že do správní rady se navolí političtí zástupci řízení ministerstvem, co nic neumí a končí to v jeteli.

Jenže stát by to měl vlastnit proto, aby ochránil značku před spekulací. Jak bylo rádo Brno, že si koupilo zpátky BVV. Ti Němci to nekoupili jako charitu. Stejně tak Japonci, co nám tady vaří české pivo a na Slovenku třeba Šariš, to taky není žádná charita. A šli s kvalitou Plzně dolů, stačí se podívat na pracně utajovaný údaj EPM u současné Plzně. Ale pozéři se z toho můžou posr... Ale že se jim nějak záhadně vytratil z loga nápis 12%, to jim nevadí.

Každopádně západní styl vlastnění značky státem znamená, že si do správní rady naberou nepolitické profíky, dají jim plnou moc a jen drží značku, rozhodně jim do toho nekecá žádný ministerstvo jak u nás.

A to je celý. Českej "kapitalismus".
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

@Artaban: To chceš říct, že za každý prodaný výrobek dostává autor manuálu odměnu? Já mám takovej dojem, že to vyrobil/napsal v rámci svého zaměstnání a na žádné extra odměny za každý prodaný kus nemá nárok.

Ty normy taky nikdo nesepsal jen tak po večerech, autoři byly odměněni mzdou v rámci zaměstnání a další nárok jim nevzniká.

Ještě, aby zavedli i běžné zákony jako autorské dílo těch expertů z PSP a smíchy se neudržíme. Už teď na naše právo jeden právník nestačí, musí si dělit práci.
]
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

No a teď si vem, že ta kráča Pekarová chce prodat Budvar. Komu by se to asi tak nejvíc hodilo, kdo by po značce skočil jako první - aby tak vyřešil svoji největší vosinu ve svý tučný nenažraný prdeli s tlamou jak fukar na votruby??? Komupak nejvíc vadí, že někde ve světě existuje pivovar, kterej pořád ještě umí uvařit pivo jak se má a zároveň má koule na to nenechat si megahovnivála kálet na hlavu ....?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

Kdykoliv Pekarová otevře ústa, tak si člověk není jistý životem ani majetkem. Dřív na to musel zasedat celý parlament, dnes na to stačí jedna baba.
]
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“