Zkušenosti s využitím klimatizace jako topení??
Moderátor: Moderátoři
Koukni jak jsou dělaný monoblokový tepelka se svislejma větrákama a co se v nich děje při odtávání. Ale obávám se, že běžná klimačka s tepelkem nemá reverzaci. Možná to mají ty dražší, co deklarují funkci do -15 až -20.
Tepelko PZP, co mám doma, má vodorovný větráky takže při reverzu led z svislých lamel výparníku vypadne a pod ním je 70 cm místa, to se za celou zimu nezaplní. U svislejch se musí reverzovat dokud led neroztaje a pak vodu vyfouknou větráky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já znám dva lidi co jim ostatní dělali pakárnu, protože na klimu neměli, tak záviděli.
Dokonce někde je i ve stanovách, že nesmíš prostoupit fasádou, švára musel
provrtat rám plastovýho okna
Jeden známej se několik let soudil se svojim SVJ kvůli hluku, ani nevim jak to dopadlo.
milosak píše: Jeden známej se několik let soudil se svojim SVJ kvůli hluku, ani nevim jak to dopadlo.
Pravda, jak klimačku posadíš na monolit beton, dunění kompresoru se roznáší dost daleko, navíc ve "vlnách", někde to slyšet není a o metr dál hodně. A nepomůže ani podložení korkem či Regufoam destičkama.
milosak píše:A to ti v paneláku dovolej klimu ??
Nikoho jsem se neptal, mně se taky pejskaři neptali jestli můžou mít psa
Už to tady lidi mají, zatím jsem nic neslyšel. Balkón jsem si nechal vyzdít při výměně oken na svoje náklady, pravda je že máme zatepleno. Už jsem to viděl hodně v paneláku na balkóně. Bude na zemi ,jsem v posledním patře, nebude vidět.
doktor365 píše: Balkón jsem si nechal vyzdít při výměně oken na svoje náklady.
To chceš dát venkovní jednotku na vyzděnej a zasklenej balkón?
To poslední patro tě lituju. Zateplili fasádu a co střecha? Ztráty stropem v posledním patře u paneláků z dob bolševika byly naprosto příšerný.