Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
MiraSt

#751 Příspěvek od MiraSt »

Povrchové šachty se dají otevřít, ale důl už nikdy. Jakmile se přestane čerpat důlní voda a zasype se vtažná (to je ta ocelová těžní věž) a výdušná [větrací, stojící vedle na kterou jsou napojené ventilátory které větrají důl a jsou v ní skipové nádoby na tahání uhlí z dolu (zpravidla betonová)], důl se zatopí vodou a už se nikdy nevyčerpá. Proto v Ostravě funguje bývalý důl Jeremenko který se změnil na vodní jámu a čerpá vodu z ostravských a karvinských slojí aby se voda nepřelila do posledního činného dolu na karvinsku.
Zeman jednou prohlásil..."Abysme se ještě nedívali kolik nám zbylo uhlí." Ale to bylo ještě před zahájením útlumu na Ostravsku.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
konosuke

#752 Příspěvek od konosuke »

Též mě napadlo že hlubinný důl půjde znovuzprovoznit těžko až nemožno...
tu jsem byl v Ostravě na Hlubině, no těžní věž stoji ale tažná lana
už jsou dávno pryč. A na skipu František v Horní Suché. Nebudu téma
rozvádět abych opět nebyl "mimo mísu" ahoj.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
danhard

#753 Příspěvek od danhard »

konosuke píše:... no těžní věž stoji ale tažná lana už jsou dávno pryč ...

Cigoší ? :lol:
Artaban001

#754 Příspěvek od Artaban001 »

Tady po Jindřichovi II už taky nic nezbylo (nejhlubší uhelný důl ve střední Evropě)
konosuke

#755 Příspěvek od konosuke »

danhard píše:
konosuke píše:... no těžní věž stoji ale tažná lana už jsou dávno pryč ...

Cigoší ? :lol:

ha, ti by odvezli celou těžní věž v noci na dvojkoláku
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#756 Příspěvek od Habesan »

MiraSt píše:Zbytek tam v tom koši pořád je.
Vážně se tam v tom kraji razovitem nenajde žádný další zájemce, ideálně s vlastním autem ?
MiraSt

#757 Příspěvek od MiraSt »

Nenajde. Dneska do toho napršelo, ale ještě přidám poslední detaily.
Přílohy
Fotografie-1773 A.jpg
Fotografie-1773 A.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Lancer

#758 Příspěvek od Lancer »

Udělal jsem si radost měřičema tranzistorů BM529. Sice to nebylo ze sběrného dvora, bylo to přes inzerát (tedy ne zdarma), ale lokalita ze které jsem to od pána bral, jako sběrný dvůr vypadala, snad ještě hůř. Takovej brajgl, směs veteránů čekajících na renovaci, motorek, starejch televizí, rádií, zarovnanejch nábytkem, starejma soc. ČS počítačema, ústřednama, osciloskopama, elektronkama (i vojenskejma), zapadanejma prachem, omítkou, pavučinama, myšíma bobkama a mezi tim i v kufříkách funglnovejma, 40-50 let starejma měřákama, to se hned tak nevidí. Já teda něco takovýho viděl poprvé v životě..........
Přílohy
BM529_funglnový.jpg
BM529_funglnový
BM529_funglnový
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#759 Příspěvek od Hubert_79 »

MiraSt píše:Nenajde. Dneska do toho napršelo, ale ještě přidám poslední detaily.

Jak překvapivé. Ale běda, kdyby to někdo vyhazoval, to by bylo "spravedlivých a rozhořčených"...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
MiraSt

#760 Příspěvek od MiraSt »

Upřesňuju, že se nejedná o gramofón, ale o dvě rádia Moderato 1037A
Přílohy
AA.jpg
AA.jpg
Kremik

#761 Příspěvek od Kremik »

Z Tebe to leze jak z chlupaté deky... Zprvu to vypadalo, že tam jsou jen stařešiny. Je tam přístup i v noci? :D

Edit: Chlupatou deku beru zpět, přehlíd jsem to.
Kremik

#762 Příspěvek od Kremik »

Je tam kulový.
MiraSt

#763 Příspěvek od MiraSt »

Zašel jsem se tam opakovaně podívat protože tu někdo sháměl knoflíky na gramec. Na první pohled to nešlo poznat, že to nejsou jenom gramce.
Je tam přístup i v noci. A jsou tam kamery.
Kremik

#764 Příspěvek od Kremik »

Tak já to nenašel.
konosuke

#765 Příspěvek od konosuke »

Synci, tomu se odborně říká hoarding, jev patologický nicméně (údajně) léčitelný
článek
učebnicovým vzorem je čs film "Slavností sněženek" (1984) a - sběratelský cvok. Mimoto, faktem jest
že Murphy zákon funguje i zde: co dnes vyhodíte zítra budete zrovna potřebovat, marně shánět.
Jo, znám osobně "sběratele" hudby, kdysi dávno LP pak logicky CD, pár tisíců kusů nosičů vlastní.
Některé jsou nerozbalené pět let. K čemu to? Jak často to pouštíš? Raz za rok? Kdoví...People are strange.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“