Vysokofrekvenční technika
Moderátor: Moderátoři
VKV přijímače jsem dělal vždy s tunerem s vinutými cívkami, obvykle šlo o variace na Hyanův KIT, přestože jsem vždy koukal po zapojeních, v nichž se toho navíjelo co nejméně.
Ale komusi jsem po potlačení nedůvěry v plošné cívky oživoval tuner s nimi laděný vzájemným přiklápěním desek, sestavený podle AR, desky byly dodávané hotové rovněž pod číslem z AR, a hrálo to nakonec dost slušně.
No a v mezifrekvencích TVP Dukla, Bajkal, Baltik, byly plošné cívky normální, podobně, jako v kvartálem plynule laděných kanálových voličích KTJ92 pro VHF pásma.
- patrikvarga
Zajímalo by mě, jestli tuhle OMF vymyslel někdo z oravského vývoje anebo je to oprásknuté podle nějakého vzoru (jak se tenkrát "vyvíjelo"). Není nějaký pamětník?
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale ta radost, když jsem pak mohl poslouchat Rakušáky a časem i ve stereu. A v Brně šaliny v mezipásmu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To automatický ladění mně taky moc nechodilo, protože jsem použil mizernou keramiku na špatném místě a S-křivka byla jaksi nestabilní.
Vlastně jsem to musel každej den podle teploty doladit. Ale on nebyl nikdo, kdo by mě poučil, všechno pokus a omyl.
Jediný, co jsem měl, tak občas vypůjčenej polyskop z Kojálu. A taky sdělení, že jsem blbec.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]