arduino bezpecny vystup
Moderátor: Moderátoři
arduino bezpecny vystup
EDIT:
iné som myslel, iné som písal
Jinak atmega328 má bity, ze kterých lze zjistit příčinu resetu... watchdog atd...
edit1: jak píšeš, bezprostředně po zapnutí jsou výstupy ve stavu Hi-Z/vysoká impedance, do té doby než bootloader předá řízení aplikaci. Pro některé tranzistory/vstupní obvody i toto stačí pro "sepnutí" relátka. Připoj osciloskop a hned uvidíš, kdy porucha nastane a jak dlouho trvá...
Pin D12 je zároveň MISO, D13 je zároveň SCK a oba sú vyvedené aj na ICSP. Neviem teraz, ktorý z nich to robí, ale myslím, že po reštarte tam bootloader čosi hľadá. Asi budem musieť použiť iný pin. Len neviem ktorý pin je bezpečný bez prekvapení.
- pocitujlasku
pin 13 sa mi zda, ze arduino pouziva pre led.
bezpecne piny mas v arduino dokumentacii, ja som nieco podobne riesil u esp a pomohlo dat odpor na - aby pin mal definovanu uroven a az sw ho davam do log. 1
- pocitujlasku
Kde? Hľadal som, ale nič relevantne k Arduinu som nenašiel.pocitujlasku píše:bezpecne piny mas v arduino dokumentacii,
Problém robil pin 13, ten s LED. Prespájkoval som ho na pin 14(A0). Zdá sa, že teraz to funguje.
Viem, že existujú tisíce rôznych špeciálnych úplne najperfektnejších procesorov, ale ja nechcem strácať čas hľadaním vhodného procesora a potom strácať čas hľadaním informácií k nemu a potom to zložito navrhovať a odlaďovať. Potrebujem jednoduché, ľahko dostupné, univerzálne, overené, lacné riešenie, ktoré len vytiahnem zo šuflíka a na počkanie zapojím a naprogramujem. A ak nebude v šuflíku, tak zabehnem do najbližšej predajne so súčiastkami. A keď sa mi to po desiatich rokoch dostane naspäť do rúk s požiadavkou na zmenu funkcionality, tak to znova na počkanie preprogramujem. Preto Arduino.