C4 Picasso, blbne startér
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Rozebíral jsem např. startér, měl obrovský odběr proudu. Komutátor nedávno stočený jako kráva, krom patiny (spíš sajrajtu) na lamelách nebylo vidět žádné opotřebení. Přitom mezi lamelami tolik uhlíkového prachu, že prakticky všechen proud tekl jen tudy. Příliš horlivosti se zkrátka nevyplácí. Po pouhém vyčištění šlapal pěkně dál až do konce životnosti vozu.
A kutilmile - nelituju tě
Startér vyfoukán stlačeným vzduchem, vyměněný uhlíky, něco umytý, něco máznutý jinak nic. Dostal jsem doporučení ať si dám do auta stranovej nebo očkovej klíč, se kterým by šlo hnout matkou řemenice s klikou kdyby to zase cvakalo a to cvakání bylo narážení pastorku do věnce setrváku.
Tak uvidíme jak to bude dál.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše: Dnešní problém z tohohle plynoucí je ten, že startéry jsou často zapikolovaný na nedosažitelný pozici ...
No, když je mezi nohama řidiče a špajzkou a kvůli vymontování se musí sundat dekl pod motorem a nejlíp i levou přední poloosu, tak je to klepání celkem mimo. Jedině velkej 5 kg perlík a praštit na autě kamkoliv.
Asi opravdu vyvedu CYA1,5 z přívodu na elektromagnet, nechám ho smotanej v motorovým prostoru a tak dlouhej aby pokud to udělá dal do kabiny a tam ho můžu sám multimetrem změřit, zda je to před, nebo za.