Padělek?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše: Vy dva mi proto vysvětlete, proč se na brusu nabroušený řeznický nože následně dobrušujou na kameni a finálně uhlazujou ocílkou nebo proč se ostří (holičský) břitvy jen ohlazuje na koženým řemenu, když "zubatý" by podle vás přeci řezaly líp????
No protože z principu u řezníka se nemusí nic hojit, to je snad nad slunce jasný, ne?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo píše:Tak napríklad nerezové nožnice sa brúsia na jemne zúbkovano, lepšie strihajú. Po úplne hladkých žiletkovo lesklých hranách sa má niektorý materiál tendenciu šmýkať. V prílohe foto nožníc, ako by to malo vyzerať (na hrane ktorú nieje dobre vidno je to rovnaké). To nieje iba nabrúsené niečim s väčšou zrnitosťou, ale je to plánovane vybrúsené práve na tento profil, zúbky majú rovnomerný odstup.
Záměrně vytvořené zoubky vypadají jinak. To co máš na fotce je odebráno nějakým tvrdokovem a vzdálenost mezi "zoubky" je stejná protože řezný nástroj měl konstantní rychlost posuvu. Navíc na ploše která je na obrázku viditelná nějaké zoubky nemají žádný význam. Kdyby šlo o záměr, byly by jen na ostří.
Jak jsem byl upozorněn, tady https://robo-kop.com.pl/s/36-38296-0-KN ... tryka.html
je na prostředním vyobrazení "verze" (fejk) kterou mám. Žlábky pro sundavání izolace, které má na čepeli originál, jsou na fejku probroušeny tím hrubým velkým zaoblením až do ztracena.
Tak a teď ještě prosím nějakou tu teorii, že číňan nic nefejkuje, ale že prostě vyrábí v různých cenových hladinách a že je to jen blbost kupujícího, že si nezvolil tu patřičnou. Podotýkám, že jsem "nůž" dostal jako dárek.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo píše:Pokračování, sice už trochu historické, ale až teď jsem se k tomu dostal.
Jako kompenzaci za nůž "Fiskars", zřejmě zfejkovaný asijským psem, jsem dostal nůž Knipex. Čepel se u něj sice nesrolovala, ale trochu mě zarážejí hrubé stopy po broušení, fakt hrubé jak od zrnitosti tak 80.
Fakt to takhle Germán finálně opracovává? nemá někdo stejný nůž?
Ten nůž nemám a ani sem ho sám neviděl, ale na svém webu píšou:
Odolný a robustní: špičková kvalita, extrémně ostrá čepel – Vyrobeno v Solingenu
Nevím co považují v Solingenu za extrémně ostrou čepel, ale tu z tvé fotky bych tak asi nenazval. Třeba tomu chybou ve výrobě chybí jedna operace broušení?
Tohle tvrzení asi bude nejzákladnější mokrej sen šikmovoký žlutý rybí tlamy - aby si po kopii Hallstadtu a Českýho Krumlova konečně taky postavili i kopii města Solingen, kam by mohli situovat svoji výrobu těchhle sračkovejch pajců ... jim by to bylo jedno - Solingen jako Solingen, až teda na to, že by to bylo vyrobený v tom ležícím nějakejch 15 000km od Evropy ...Hape píše:... na svém webu píšou:
Odolný a robustní: špičková kvalita, extrémně ostrá čepel – Vyrobeno v Solingenu
...