Samospoušt na fotobuňku

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Samospoušt na fotobuňku

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Potřeboval bych digitální foťák ovládat na dálku bez hrabání se v něm,prostě takový malý elektromagnetický pístek samozřejmě nízko voltový a který má malou spotřebu proudu v řadu 10 mA který by zmáčkl spoušť, dá se něco takového sehnat díky všem.
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
Rakosnik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Rakosnik »

mno neco sem nasel... ale je dratova...
:wink: :(
http://pokusy.chytrak.cz/schemata/RS-60E3.htm
Good luck
stepa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stepa »

Rakosnik píše:mno neco sem nasel... ale je dratova...
:wink: :(
http://pokusy.chytrak.cz/schemata/RS-60E3.htm

Ses uplne mimo...to co jsi postnul, je normal nahrada dratove spouste pro zrcadla canon, ktere na to maji konektor. Markoni chce nejaky pist, ktery zmackne tlacitko na foceni...externi!

No 10mA se mi zda na pistek docela malo. Mam tady vykuchany z kazetaku takovy civecky, na ktery kdyz privedes napeti, tak zatahne pistek, ktery vede stredem civky. Mozna by se to dalo resit timto zpusobem...ona zase spoust fotaku nejde tak lehce zmacknut...je na to potreba taky urcita sila.
jasin

#4 Příspěvek od jasin »

Nejdostupnější je asi servo autozámku. To moc nežere a má dostatečnou sílu. Jestli mu stačí 10 mA na rozběh to ale nevím. Nutno vyzkoušet.
http://www.hadex.cz/finalni-vyrobky--dalkove-ovladani-230v-a-auto
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

A nebude ti vadit, ze u vetsiny fotaku se namacknutim spouste zaostruje a az domacknutim foti? Takto ti to sice taky bude fungovat, ale s urcitym spozdenim.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stepa »

forbidden píše:A nebude ti vadit, ze u vetsiny fotaku se namacknutim spouste zaostruje a az domacknutim foti? Takto ti to sice taky bude fungovat, ale s urcitym spozdenim.

Neni pravda...na fotaku nastavi kontinualni ostreni a ma klid, zadny zpozdeni nebude.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Vsechny co jsem doted zkousel (vetsinou Olympus a Canon) to mely tak jak jsem psal, snad s vyjimkou nejakyho Nikonu, ten umel to kontinualni ostreni. Stejne bude muset vybrat ten typ kterej to umi.
mtajovsky

#8 Příspěvek od mtajovsky »

10 mA je docela málo, bude to chtít nabíjek kondík a do elektromagnetu pustit impuls. Soused si přesně tohleto vyráběl, můžu se ho zeptat na podrobnosti.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stepa »

forbidden píše:Vsechny co jsem doted zkousel (vetsinou Olympus a Canon) to mely tak jak jsem psal, snad s vyjimkou nejakyho Nikonu, ten umel to kontinualni ostreni. Stejne bude muset vybrat ten typ kterej to umi.

8O vzdyt Canony to maji jako zakladni funkci! Rada PS(myslim tim Axxx a Sx) urcite. Vlastnil jsem S2, tak to musim vedet.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od forbidden »

Ja si hral s nejakou A10, nebo A20. Uz presne nevim, nebyla moje, tak jsem do ni az tak nelezl, mozna jsem tu funkci jen nenasel. S Olympusy mam zkusenosti vic, tam to bezpecne nemaji C200, C720, C725, C2030, mju 760 a dalsi co so ted uz nevzpomenu.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od stepa »

Nojo, ty se tady bavis o fotacich starych 7 let(ty Canony)...ja mluvim o fotacich dnesnich a - 2-3 roky...to bude mozna tim :)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od forbidden »

Jenze ty stary fotaky porad funguji a me je lito je vyhazovat. Ta C720 dela furt dost slusny fotky, i kdyz je to uz jen 3-megac. Novy zas o tolik lepsi nejsou. Mlady jsem koupil letos k vanocum to mjucko a foti teda dobre, ale za sera stejne sumi, to mi vadi nejvic.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“