Stavba zesilovače 150W

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od stepa »

No nashromazdene info mas dostacujici, jeste bych dal mozna vratnou tepelnou pojistku. Mas vykon trafa(rikal sem ti dat o neco vetsi, nez je prikon zesiku), vystupni napeti, tak mas i proudy ne(dyt to je matika prvniho stupne)? :) Nebudes delat nejaky pomocny vinuti na nejaky blbiny? Dal bych tam alespon navic 10V 1A a 18V 1A(jedno nebo druhy, nebo obe). Ono pak to stabilizovat z 40V neni moc ucinny.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Pejsvidek »

No prej to vpohode usmernim na tech +- 15 co potrebuju do predzesiku... nevim no
workhard
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od workhard »

No předzesík zas tolik nebere a jeho odběr je víceméně konstantní,takže vyrobit napájení ze 40V nebude problém - stabilizátor v kombinaci s rezistorem přiměřené hodnoty to vyřeší 8-)
paveltl

#169 Příspěvek od paveltl »

Jen malý upozornění - nechceš trafo +/-42V ale 2x 42V. Střídavé napětí se neuvádí +/- jako stejnosměrné (pro leach +/-60V... trafo 2x 42V).
Toroidní trafa obvykle nemívají žádné svorky, koukají z nich jen dráty tak 150 mm dlouhé.
Pro výstupní výkon 200W při účinosti 60% vychází 333W příkonu zesíku. K tomu nějakou rezervu na předzesilovač a počítej tak 350W. Z čehož Ti při 2x42V vychází proud vinutím 4,2 A.

Taže chceš toroidní trafo se zalitým středem s vinutím 2x 42V/4,2A

Ještě záleží od koho je budeš brát. Od JK-Eltra prý dost brumí, od Tronicu bývají OK. Já mám zkušenosti s http://www.ntmagnetics.cz/cz/ a jen ty nejlepší. Bohužel nedělají kusovou výrobu a tak se musí vybírat z jejich nabýdky (tedy dělají, ale nezaplatíš návrh).
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od Pejsvidek »

Dekuju moc, uz sem jim napsal o pribliznou cenu trafa
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Pejsvidek »

paveltl píše:Od JK-Eltra prý dost brumí

Je to nejak podlozena informace ? Protoze Jk maj zrovna docela dobrou komunikaci, jejich navrh mi prisel druhej den. Ostatni mi ani neodepsali.. :(
Petr603

#172 Příspěvek od Petr603 »

Mam od nich toroid,700W. Bral sem ho od nich pac sou nejlevnejsi.Je fakt ze brumi,ale jen obcas !! Snad to zpusobuje stejnosmerna slozka v siti,psal nekdo na jinem foru.Jak jinak si vysvetlit ze zesilovac kde ho mam zapnu,nebrumi,a jen nekdy brumit zacne,bud trvale ne zas az tak tragicky nahlas,nebo co se me uz nekolikrat stalo ze po par vterinach vzdycky na chvilku zabzucel a to dost,furt se to opakovalo v par vterinovych intervalech,(zesik byl bez signalu,tak ze ten toroid nebyl ani moc zatizen).Mam pocit ze v koupelne tenkrat jela pracka..
paveltl

#173 Příspěvek od paveltl »

Ta informace o brumu je odtud: http://forum.audioweb.cz/
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Pejsvidek »

Ono je to stejne jedno... Neodpovida mi ani jedna z tech firem.. Asi si budu muset zajet na druhej konec republiky osobne :?
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od Pejsvidek »

Jaky konektory se pouzivaji do zesilovacu ? myslim vyvody pro tranzistory vystupy a tak, Na obrazku sem videl naky trny, ale nevim jakej je protikus
paveltl

#176 Příspěvek od paveltl »

Pokud myslíš do DPS na její propojení se zbytkem zesilovačů tak jsou nejlepší klasické FAST-ON.
třeba takovéto: http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES06600777
no a protikus je tento: http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES06613990

Ten protikus doporučuju zakrimpovat, proletovat a zaizolovat třeba smršťovačkou. Ty lisovací v plastu nebudí moc důvěru.
Ale tranzistory přes konektory nepatří, buď přímo na DPS, nebo aspoň naletovat přímo na dráty.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od Pejsvidek »

No prave, ze ja tam mam jenom jednu diru na konektor, ale tenhle potrebuje 2
oscilos

#178 Příspěvek od oscilos »

Pejsvidek píše:
paveltl píše:Od JK-Eltra prý dost brumí

Je to nejak podlozena informace ? Protoze Jk maj zrovna docela dobrou komunikaci, jejich navrh mi prisel druhej den. Ostatni mi ani neodepsali.. :(

to je pravda!!! velice profesionalni pristup od jk eltra! ja jsem napsal 3 maily do tronicu s odstupem vzdy tydne a neodpovedeli ani na jeden! velice divne chovani
paveltl

#179 Příspěvek od paveltl »

Ty odkazy co jsem ti dal byli jen orientační abys měl představu co použít.
Tyhle konektory se samozřejmě dělají i v jiným provedení, ale určitě ne do jedný malý dirky. Mívají třeba uprostřed pásek.
Uvědom si že to taky musí nějak v tom DPS držet a jít rozebrat. Na to ti 1mm dirka stačit nebude.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od Pejsvidek »

Treba tady pouzivaj tohle
Přílohy
DPS_leach.JPG
(130.09 KiB) Staženo 53 x
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“