Tak nám sebrali přídavky na dítě - trapný
Moderátor: Moderátoři
Tak nám sebrali přídavky na dítě - trapný
A kutilmile - nelituju tě
Statni urady si mysli, za jako mala firma napr. mame takovy aparat jako stat. A tudiz nas nesmyslene zakonne papirovani a formulare nezatezuji.
Priklad :
mesicne DPH - formular
mzdy - dva formulare na soc a zdrav - mesicne
vykazy pro CTU - neco mesicne, neco ctvrtletne, neco jde elektronicky neco ne.
dale xyz runych formularu, nahodne vyzadovanych ruznymy urady.
Vyrizeni zivnosti trvalo 2 mesice (VO od CTU, skoro 14dni, rejstrik, osvedceni, a co ja vic co vsechno, proste vyrizeno az za 2 mesice, pritom polovinu udaju si muzou urednici prevzit ze statniho informacniho systemu.)
A pak kdyz pocet uredniku kazdorocne roste, naroky politiku taktez (mzdy se prece musi zvysovat, pokud si maji zmrazit rust mezd tak to nejak vzdycky zapomenou ve snemovne projednat a pak je pozde ale zato pseudoreformu projednali v podsate ihned) NENI SE CEMU DIVIT, ZE OSKUBAT SE MUSI OBYCEJNY CLOVEK !!!!!!!!!!
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A tady mi došla jedna zajímavost http://www.literarky.cz/index.php?p=clanek&id=4836
RadekB trefně píše:.... pak, kdyz pocet uredniku kazdorocne roste, naroky politiku taktez (mzdy se prece musi zvysovat, pokud si maji zmrazit rust mezd, tak to nejak vzdycky zapomenou ve snemovne projednat a pak je pozde ale zato pseudoreformu projednali v podstate ihned) NENI SE CEMU DIVIT, ZE OSKUBAT SE MUSI OBYCEJNY CLOVEK !!!!!!!!!!
Děláme si to sami, lidi.
O té škrtformě se vědělo včas, snad jedině odbory spustily informační kampaň prostřednictvím svých organizací, ať se to dostane mezi lidi. Média totiž bez výjimky situaci zlehčovala a nejméně polovina důležitých informací neprošla na veřejnost jinak, než internetem a ojediněle něco tiskem, ale to je zase práce se čtením, že? Přitom tentokrát nešlo o práva zaměstnanců proti zaměstnavatelům. Šlo o peníze každého z nás, které bychom nemuseli platit, kdyby se napřed ucpaly díry, kterými z eráru utíkají. Pak by i reforma mohla pár let počkat a ještě vypadat úplně jinak. A o to skutečně šlo.
Jenže kdekdo z odborů vystoupil (dřív to byla charitativní organizace a dnes už ne, tak co tam, že?), přece nebude platit členský příspěvek, naprostá většina nečlenů to zabalila předem s tím, že nějaká demonstrace to nevyřeší a že sobotu si představují jinak. Členové se to snažili mezi lidi dostat, ale většinu ani nezajímalo, co ta reforma znamená, a jak na ni doplatí, jestli projde. Že si jako tam nahoře stejně odhlasují, co chtějí.
Tak se stalo, že na Václaváku se v červnu 2007 sešlo "jen" něco přes 30 tisíc demonstrantů (o kolik víc to bylo skutečně, těžko hádat, přece jen ne všechny se podařilo sečíst), z čehož média udělala událost rovnou trochu větší zahradní párty a v televizních záběrech se objevil častěji přihlížející předseda jedné strany a pár mladíků s vlajkami se srpem a kladivem, kteří se najednou vynořili z Opletalovky, nastoupili před kamery, a, když natáčení skončilo, zase stejně záhadně zmizeli...
Za takových podmínek se nemůžeme divit. Budeme nadávat na internetu a sedět doma na zadeli. Možná, kdyby nás tam bylo třikrát víc, nemusela škrtforma takhle rozkvést a její dopad nemusel být tak výrazný. Pár méně bolestivých variant existovalo. Třeba jsem ale jen příliš optimistický, třeba by i sto tisíc lidí bylo málo.
Ale věděli jsme, co se chystá (nebo to někdo nechtěl vědět?). Jistě, můžu dnes konstatovat, že ta demonstrace a dlouhá vyjednávání odborů s vládou předtím i potom byly k ničemu, že to byla ztráta času. To je jedno, příště do toho jdu zase. Třeba se to jednou ujme. No, a když ne, tak si aspoň nemusím vyčítat, že jsem nic ani nezkusil.
(Už tam toho moc není, ale v dokumentech se toho dá dohledat víc:
http://www.cmkos.cz/webmagazine/picture ... &pgf8x38=0 )
Hejnicek píše:"Kupodivu" na http://www.mpsv.cz nemají diskuzní fórum. Jinde na webech běřných občanů a firem docela samozřejmost. Oni ví dobře proč. Chtěl jsem tam ze srandy napsat, že příští volby volím komunisty. I když to samozřejmě není pravda, protože k volbám nepůjdu vůbec. Je úplně jedno, kdo z tý svoloče tam bude. K volbám do senátu jsem nešel ani jednou. Jak je výše uvedeno - "darmožrouti".
To je ale chyba nejit k volbam (nemyslim senatni - vime jak se "zridil" senat, nikdo me nepresvedci ze to neni dalsi zcela zbytecna, financne narocna instituce pro desitky dalsich darmoslapu)
Hejnicek mezi jiným píše:.....protože k volbám nepůjdu vůbec. Je úplně jedno, kdo z tý svoloče tam bude. K volbám do senátu jsem nešel ani jednou.
Krásná ukázka: to se to pak nadává na "ty ostatní", jak to zčunili.
Pro mne senát taky nemusí existovat, ale, když už to, čo sa dá robiť, prošlo, tak volit chodím. Není mi jedno, v jaké zemi žiju. I kdyby můj hlas přivedl mezi poslance, senátory či obecní radu jediného člověka, který tam zvedne průměrný IQ o desetinu bodu, bylo by to dost.
Hill píše:Hejnicek mezi jiným píše:.....protože k volbám nepůjdu vůbec. Je úplně jedno, kdo z tý svoloče tam bude. K volbám do senátu jsem nešel ani jednou.
Krásná ukázka: to se to pak nadává na "ty ostatní", jak to zčunili.
Pro mne senát taky nemusí existovat, ale, když už to, čo sa dá robiť, prošlo, tak volit chodím. Není mi jedno, v jaké zemi žiju. I kdyby můj hlas přivedl mezi poslance, senátory či obecní radu jediného člověka, který tam zvedne průměrný IQ o desetinu bodu, bylo by to dost.
říkáš o desetinu ? to už je nad bod mrazu