Pekaren SilverCrest KH1172

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Pekaren SilverCrest KH1172

#1 Příspěvek od rnbw »

Mam tu na opravu domacu pekaren SilverCrest KH1172. Problem tradicny - roztrhnuty remen. Na spodku 6 skrutiek (z toho dve bezpecnostne), tak som si myslel, ze to nebude ziadny problem. No lenze spodok sa po ich uvolneni ani nepohol...

Tak som nasiel postup, ze treba vybrat plech okolo nadoby a postupovat znutra (je to vlastne cele namontovane na tom spodku):
https://www.thriftyfun.com/Repairing-a- ... Maker.html

8 skrutiek na spodku (je potrebny dlhy skrutkovac, inak sa tam neda kvoli telesu dostat), jedna naboku, co drzi teleso. A na druhej strane posledna, ktora ani za boha nesla povolit. Uz z vyroby bola hlava poskodena a pokusy o uvolnenie nevydrzala. Uz jedine odvrtat - lenze tam ziadna normalna vrtacka nevojde. Takze modelarska vrtacka a 3mm vrtak. Radost opravovat :evil:
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

ETA Harmony atd. je možná o poznání opravitelnější, ale přesto od určitého stupně koroze to láká spíš k anihilaci. Nutno poznamenat, že ale odsloužila snad 12 let, což na 21. století není špatné. Odložil jsem ji nakonec hlavně pro nespolehlivý přenos točivého momentu na ty míchací háky a vymleté teflonové těsnění ve dně nádoby. Elektricky zůstala funkční.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Korozia tu nie je takmer ziadna - len na spodnom plechu par kvapiek.

Keby aspon tie remene nerobili z hovna - zostali z neho len povrazky, vsetky zuby boli rozsypane vnutri.
Naposledy upravil(a) rnbw dne 21 srp 2022, 21:04, celkem upraveno 1 x.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Tak ono je to docela tepelne a mechanicky exponovane, tam je predpoklad ze sa to casom rozpadne. V aute keby si nemenil remen tak je tiez otazkou casu kedy sa rozpadne (bohuzial ale mozno s fatalnejsimi nasledkami ak je to rozvodak)...
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše: Keby aspon tie remene nerobili z hovna - zostali z neho len povrazky, vsetky zuby boli rozsypane vnutri.

Jo to mi povídej. :roll: Já si taky pořádně užil než jsem se dosal kvůli řemenu do pekárny DOMO. Asi víš, ve vlákně k ní jsi mi odpovídal.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Alebo by mohli zospodu urobit servisne dvierka na vymenu remena.
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

S tym suhlasim. Je to vacsinou prva vec co sa poserie a kuchat kvoli tomu cely lakatos je na zabitie...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“