Verejne osvetlenie - ciastocne vypinanie
Moderátor: Moderátoři
https://www.verejne-osvetleni.cz/obchod/
"Astrohodiny" umožňujou hračičkům informatikům rozsáhlé nastavování VO a taky je primissima nový byznys na tahání peněz radnicím z kapes, pokud je přesvědčí že to absolutně nutně musí mít. Jištění v patkách už má lepší krytí v IP44, takže dotyk dětských ručiček už celkem nehrozí.
Taky mne to hned napadlo, ale nemuselo by. Předpokládám, že veřejné osvětlení se zapíná podle toho kdy se stmívá (zatím jsem to nesledoval), dát tam časový spínač co by zapnul když by dostal napájení a vypnul dvě hodiny (nebo podle nastavení) od okamžiku kdy by to napájení dostal.termit256 píše:Tam bude asi problem ze v zime by to vypinalo brzy, v lete pozde. ...
foxrider píše:konosuke: Myslíte tu kruhovou výseč co je do nevýbuchu?
ja, ty jsem myslel, přibližně...
jde to i špičatýma kombínačkami (když mechanismus zámku není zarezlý) ale je to neodborné
kombi
- tiktak1953
noční hlídač. Co nesmí chybět ? politická vůle. napsals to výstižně,
není to moje tak ať si svítí. Ale dočkejte času ! časy se mění, k horšímu
že.
- tiktak1953
Rozpraval som sa s nimi, vyvetlil som im ze to nie je take izi, tak by uz pristupili mozno aj na vymenu lamp cca 50ks, ktore by podporovalil vzdialene ovladanie.
Resp niekto tam spominal ze davnejsie existoval vyrobok na dialkove ovladanie na podobnom principe ako HDO. Skusal som hladat ale neviem pod akym nazvom to hladat. Tzn ze pred svetlo by sa vrazil nejaky modul a pri sumrakovom spinaci kde sa ovladaju svetal by bolo vysielac, ktory by vysielal kod po napajacom vodici.
Princip podobny ako bol vyssie navrhovany ale aby som to nemusel vyrabat
Dik