Jak dlouho vydrží auto jet "na baterku"?
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jak dlouho vydrží auto jet "na baterku"?
Dík
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jeho degradace se projeví nejčastěii právě tím, že nedobíjíš, smrdíš, posloucháš zvuky.
Bych si našel cestu (ty kolečka ještě máš?), ale hola, hola, nemocnice volá
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Zapalování cca 10A,
světla dalších 10A,
ventilátor naplno 15A,
ventilátor chlazení nevím, ale na starém Espace to bylo skoro 20A.
Po dosazení kapacity akumulátoru ti vyjde orientační doba dojezdu. Já jsem s vadným altíkem bez problémů odjel Budějovice - Praha a zřejmě bych je ještě dál, stále šlo nastartovat. Jaké odběry má TDCi neporadím. Ale na kontrolku nedobíjení v dnešním autě se už zřejmě nedá spolehnout - na té Multiple (r.v. 1999) se mi na dálnici po vyřazení ta kontrolka rozsvítila. Po zkušenostech z jiných aut, kde je na jednom klíňáku s altíkem i vodní pumpa jsem radši vypnul motor abych nevařil. Když jsem doplachtil na vhodné místo a klíňák zkontroloval, už jsem nenastartoval - baterka se evidentně nedobíjela již hodiny před tím.
- vasekpetr1
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Na kontrolku dobíjení se spolíhat nedá, rozsvítila se tak minutu před smrtí, možná míň. Ty novější auta jsou fakt k nasrání. Řídicí soft psal snad 🤐, každej by navrhl lepší s ošetřením chybových stavů.
Dík všem za rady.
Napokon po detailnej obhliadke alternátora som zistil na niekoľkých miestach prežraný vodič statorového vinutia tak, že sa na dĺžke cca 5mm rozsypal na prach, zostala tam len vrstva laku (vinuté odhadom 1,5mm²). Taktiež 2 diódy v mostíku mali vývod z vodiča zožraný do tvaru ihly.
Jsem z Brna, tak případně můžu pomoci
Ale je mi divné, že byl cítit smrad gumy (jakoby prokluzoval řemen), aby chytráci nakonec nepřišli na to, že nový altík taky nedobíjí...