Štěpkovač, schéma el. zapojení

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dvoulampovka

Štěpkovač, schéma el. zapojení

#1 Příspěvek od Dvoulampovka »

Dobrý den, mám tu dar. Je to elektrický drtič větví - HECHT 6280 XL , bohužel el. instalace je po velice silném ataku "opraváře", tak se pokusím udělat vše znovu. Nevíte kde sehnat schéma zapojení? Ono to asi zas tak úplně jednoduché nebude, jak jsem se domníval. V návodu pochopitelně nic není, ani na netu. Nebo hledám blbě. Díky za každou radu!
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

Na takéto stroje schému nezoženieš. Ale to zapojenie asi nebude až tak zložité, Hlavný vypínač možno s motorovou brzdou, prepínač chodu motora pravá/ľavá, tepelná poistka, bezpečnostný spínač vaku na štiepku a to je asi všetko.
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Nejspíš nenajdeš, protože je to nedokumentovaná Čína. K dispozici je pouze toto: https://nd.werco.cz/HECHT/Drtice_Shredd ... 0%20XL.pdf Podle všeho by měl jít přívod přes jistič a spínač deklu na start/stop kombinaci a motor. Reverzní přepínač by měl přepínat kondenzátor na pomocném vinutí motoru nějak takto: https://diskuse.elektrika.cz/index.php? ... 9424;image Víc tam toho snad není.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Ahoj,
Hechta jsem neviděl rozdělanýho, ale podobný stroj má moje máti (nějaký ten Homelite nebo podobné).
Zapojení bylo následující:
Přívod - bezpečnostní vypínač pro případ sklopení horní části - modul samopřídržného tlačítka "I" v kombinaci s rozpínacím tlačítkem "0" - svorkovnice - přívody k motoru a rozběhovému kondenzátoru.
Zase taková záludnost by to neměla být.
Kdyžtak dej fotky.

Edit: Aha, já se blbě podíval, myslel jsem, že je to klasický nožový štěpkovač. Ale teď jsem si na videu všiml, že je to fréza.
Takže předešlé neplatí, na nožovém drtiči není reverz...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Dvoulampovka

#5 Příspěvek od Dvoulampovka »

Chlapi zatím moc díky, v pátek se do toho pustím a dám vědět. Díky!! :!:
MiraSt

#6 Příspěvek od MiraSt »

Tak to je štěpkovač jak vyšitý. Dělá štěpku pomocí válcové frézy. Mám ho z Moufildu. Mám i drtič zahradního odpadu a ten vypadá jinak. Tak aby to nebylo matoucí, tomu co se skrývá po tím obrázkem je štěpkovač a já to tak budu nazývat. Až selžou všechny pokusy o zapojení tak ten svůj rozeberu a podívám se. A ještě na okraj. Povolují se šrouby převodovka-motor. Zkontrolovat.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“