Kytarové kombo Marshall ( nějaká polovodičová srač.a )

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

Sendyx píše:Ale ano, elektronkový zesilovač stejného udávaného výkonu může hrát hlasitěji než běžný polovodičový.

vysvetli mi to tedy prosim, vstupni predpoklad, stejny vykon, stejny reprak, stejna bedna, stejna mistnost, stejna teplota, tlak i rosny bod a obe komba nova.
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Už jsem to vysvětloval 100x, proto stručně - stejný repro, ovšem průběh impedance je kmitočtově závislý, a různý damping factor - u lampáče blízko 1, u tranďáku obyčejného blízko stovkám až desítkám.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

prubeh impedance je sice kmitoctove zavisly, ale to spise predpokladame vliv repraku a ne zesaku
co se tyce toho damping faktoru, je mi jasne, ze vystupni trafo ma vetsi impedanci a mensi "tlumeni", ale nezda se me, ze by kvuli tomu meli sobe odpovidat komba (dle vyjadreni prodejcu) 30 W lampa a 50 az 60 W svab.
Jestli mas chut to vysvetlit po 101, tak mi muzes napsat SZ, at tu zbytecne nezasirame vlakno
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Na výstupní trafo vůbec nehleď, DF je dán dalšími věcmi, hlavně NFB. Zkus si to črtnout na papír a vyjádřit si chování zesu s DF2 a DF nekonečno na pár kmitočtech pro nějaký kytarový reprák, jehož z charku najdeš na netu.
Cust

#20 Příspěvek od Cust »

ok pokusim se, ale stale neverim :-)
dik
Sendyx

#21 Příspěvek od Sendyx »

Možná bys někde našel tuhle problematiku i pomocí soudruha googla....
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“