světlo pod kuch. linku
Moderátor: Moderátoři
světlo pod kuch. linku
právě se mi rozsypalo zářivkové svítidlo pod linkou (60cm).
Zítra musím sehnat nějakou náhradu, klidně i 1m. Tak se chci zeptat, jestli jít do LED, nebo dát zase klasickou zářivku? Co jsem viděl pásky u známých, tak se mi zdálo, že to svítilo míň než normální trubice.
Tak by mě zajímalo, co s tím?
- tiktak1953
- PCmaniac99
Ted jsem Tchýni dělal kuchyň a zvolil jsem již hotové svítidlo na 220V. 1,5m (pracovní plocha 1,7m) z baumaxu za cca 500,- tak uvidím jak dlouho vydrží ale taky svítí dostatečně.
Světla až skoro moc, ale na to si zvykneš, je tam čtyři roky, rozsvěcí a zhasíná se několikrát denně, nehřeje se ani po hodině svícení (a těch hodin má naběháno k 5000) a je mu to stále ještě jedno.
Kolegovi jsem tehdy půjčil na vyzkoušení svítidlo 60 cm. Prý vyzkoušel a rovnou instaloval. Radši mi ho zaplatil.
Panel 50 W sice asi nesvítí do očí, ale z té přesvícené plochy stejně začnou slzet. Na podlinkové svítidlo je světelný tok nad nějakých 1200 lm už dost nepříjemný, i když posuneš svítidlo víc dozadu, aby ti do očí nešilo přímo.
A hlavně - 50 W taky 5x častěji rozsvítí LEDku na elektroměru.
- tiktak1953
- tiktak1953
- tiktak1953
Hill píše:Panel 50 W sice asi nesvítí do očí, ale z té přesvícené plochy stejně začnou slzet. Na podlinkové svítidlo je světelný tok nad nějakých 1200 lm už dost nepříjemný, i když posuneš svítidlo víc dozadu, aby ti do očí nešilo přímo.
A hlavně - 50 W taky 5x častěji rozsvítí LEDku na elektroměru.[/i]
Tak je pravda ze mam liniku z cerne zuly, ale presvetlene rozhodne nic neni, o nejakem slzeni oci apod. ani nemluve. Vsechno je krasne videt. Kup si to, vyzkousej a uvidis. Prinejhorsim to muzes dat nekam jinam, ale az to vyzkousis, uz to nesundas