Přechody pro chodce
Moderátor: Moderátoři
Vlevo a vpravo to samý. Svislý značení pro řidiče nikde žádný. Při cestě jsem napočítal celkem 7 takových křižovatek, kde jsou zebry kompletně vygumovaný. V H.K. Polabiny je jeden směr vygumovanej a druhej směr ještě zebry má.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
No ale vážně - tohle někdo na radnici musel rozhodnout, dopravní inspektorát PČR to musel schválit. Využij zákona na právo přístupu k informacím a napiš na magistrát v Mechově, co že to jako má být. Ideálně datovkou, budou ti muset odpovědět.
A kutilmile - nelituju tě
https://doprava.hradeckralove.cz/zpravy ... ovy-48378/
p32 píše:Možná by to chtělo něco přečíst o úpravách.
https://doprava.hradeckralove.cz/zpravy ... ovy-48378/
Jak pro tebe typické. Ty jsi tam něco vyčetl o změně vodorovnýho značení? Já teda ne. Pouze píšou, že semafóry půjdou celou noc, takže nehrozí neřízenej stav jako je dosud v noci, jedině při poruše. Takže chodec tam přednost nemá, musí se řídit semafórem. A pro řidiče je vodorovný značení nepodstatný, na chodce nemůže, protože ti mu mohou vlýzt na řízený křižovatce na silnici jen když má řidič červenou. Ale v tomto stavu... Jel jsem minulý úterý kolem 23 hodiny přes tu vyfocenou křižovatku a blikala oranžová a zebra už nebyla.
Jinak Karel má pravdu. Chodí nám hradeckej deník, čtu ho pravidelně a celej a nikdy tam nebyla o těch změnách ani čárka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mimochodem, já dával odkaz na to, co jsem našel za pár minut. Vy si to můžete najít snad podrobněji, protože nikdo jiný to za vás dělat nebude. A k čemu jako řidič potřebuješ zebru? Chodci si zmáčknou tlačítko a přejdou podle potřeby. Tady to umí i malá děcka.
A kutilmile - nelituju tě
Já vím, zvyk je zvyk, ale je někde napsáno, že tam ty zebry vůbec nebudou?
U nás teď hodně upravují značky tak, že označení hlavní silnice zruší, z vedlejší zruší Dej přednost v jízdě a platí automaticky jen přednost zprava z původní užší vedlejší silnice. Všichni tam vždycky stojí a čekají, kdo pojede. A na takové původní široké hlavní ulici s pěti připojenými užšími to docela baví.
Taková drobnost jako, že chodec tam nemá nakreslenou zebru a při přechodu musí dávat bacha a při plném provozu musí tlačítkem dát autům červenou barvu na semaforu, by tady nikdo ani neřešil. Každý řidič ví, že na červenou prostě musí stát a kolik půjde chodců na druhou stranu, tak to ho vůbec nemusí zajímat. Chodci zase stojí na tu svou červenou.