Genius SP-HF1255A, jaký obvod koncového zesilovače?
Moderátor: Moderátoři
Co výměnou výškáčů vlastně sleduješ? Odpálil si je nebo tím chceš bedny nějak vylepšovat?
Chára není všechno a tudíž zrovna u těch Geniusů nemá cenu se s ní nějak moc zabývat protože tam je blbě všechno ostatní. Aby to bylo co k čemu muselo by se na to jít jinak.
LA4705 jsem nikdy nestavěl, pokud jsem se s ním setkal někde ve spotřebce tak si na jeho projev nepamatuju.
Myslíš, že tieto reprá sú zozadu zapúzdrené, alebo by som ich musel prikryť?
IO som objednal TDA7375. Rozhodol som sa do toho nerýpať. Tie bedne za to ani nestoja. Zbuchnem a hrá. V aute stačí, prečo nie tu.
Navrhni tuning. Ako pozerám na osadenie basáka, je osadený zvonka a otvor má tvar valca. To má vplyv na prúdenie vzduchu. Možno by nebolo od veci z toho valca vyfrézovať kužeľ. Akurát neviem, ako to uskutočniť.
Ďalšie, čo sa mi nezdá, je trafák i chladič rovno za basákom. Iste dochádza k tlmeniu. Možno predsa urobím externý zosík.
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 ... 154&catg=4
Ten Teslácky nápad som chcel použiť ako streďák. Takže ním si vlastne môžem výškač ušetriť. Plán sa mení v tom, že som našiel ARV161 a uvažujem spriahnuť ich s basákmi v tých Geniuskách (HF1800A). Len cez kond, výhybka by sa musela projektovať a to nezaplatím.
Dík za rady.
Takže problém, zabudol som, že basák je 8Ω.
Dále nevím jak si přišel na to že si výškáč můžeš ušetřit. ARZ3608 je čistokrevný střeďák i když chodí dost vysoko.
Pro jistotu znovu opakuju že výhybka je alfa a omega - bez té to nikdy pořádně hrát nebude. Nechceš si postavit nějaký už odladěný projekt? Tam to stačí okopírovat, nemusíš provádět vlastní laborace na které (teďto nemyslím nijak zle ani urážlivě) nemáš prostě základní vědomosti. Přeci jen alespoň základně odladěné dvoupásmo bude hrát lépe než zmršené třípásmo přestože třípásmo má z principu větší potenciál. ARV161 už máš tak si k nim sežeň ARN567 nebo ARN5604 a už si můžeš takovou zcela základní (lowendovou) soustavu postavit. Na to výhybka je. Existují sice lepší soustavy ale to už by sis musel připlatit. Toto zvládneš za pár.
Rozebral jsem to, zkusil zapojit, modrá kontrolka svítí ale z reproduktorů se ozývá čistokrevné ticho. Druhá bedýnka nějak funguje. Dál šťourat se v tom nechci.
Napadají mne možnosti:
- Popřát jim lehké spočinutí v nedalekém SD.
- Nabídnout za odvoz, jestli si je někdo chce opravit, použít na náhradní díly případně předělat na pasívní.
- Poptat se jestli by mi je někdo chtěl opravit (hádám, že ten brouk co je v nich odešel do křemíkového nebe) a kolik by to tak stálo. A mít je jako rezervní, kdyby mi odešly ty co teď mám u počítače a používám sporadicky.
Yarda1 píše:Rozebral jsem to, zkusil zapojit, modrá kontrolka svítí ale z reproduktorů se ozývá čistokrevné ticho. Druhá bedýnka nějak funguje.
- Poptat se jestli by mi je někdo chtěl opravit (hádám, že ten brouk co je v nich odešel do křemíkového nebe).
Co znamená, že druhá bedýnka nějak funguje? Hraje? Pokud ano, tak obvod zesilovače pravděpodobně nebude zničený když je společný pro oba kanály.