Pojistky

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#16 Příspěvek od termit256 »

mihal píše:"Mechanicky" ohmatávať nožovku za účelom zistenia stavu je také zvláštne. Ako sa asi delí na takomto dive skratový prúd?

Rekl bych, ze to bude v ve srovnani s nozovkou naprosto zanedbatelne. Pri preruseni z toho jen na jedne strane vyskoci takova tycka na pruzince ktera sepne mikrospinac. Nic vic to nedela.
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

My jsme to zase měli na motor, kterým jsme zkoušeli alternátory na vagonech. Motor měl možnost celkem přesného nastavení otáček, protože byl vybaven tachogenerátorkem.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Taky to bylo v regulaci stejnosměrnýho motoru soustruhu SUI40, výroba konec osmdesátek TOS Trenčín. Párkrát jsem to opravoval, naprostá bída a běs.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
VASEK_W

#19 Příspěvek od VASEK_W »

Tyhle "tyčky" jsme běžně v osmdesátých letech ve fabrice na strojích s tyristorovými pohony po přerušení rychlé pojistky úspěšně opravovali. Uvnitř je jen slabá "lícnička", která se musela nahradit jinou a zasypat zpět pískem pro zhášení případného oblouku.
Ovšem bylo to bez "certifikátu" jen s pochvalou mistra obrobny a poděkováním za rychlou opravu výrobního stroje ;-)

Vašek
Artaban001

#20 Příspěvek od Artaban001 »

Podle mě je to podobný systém, co se používá na VN pojistkách jako indikátor vypálení - červený čudlík, co prorazí nálepku a vyleze ven. když jsem to na jedné přepálené pitval, tak to fungovalo podobně, jako u obyčejných porcelánových pojistek s terčíkem, akorát tem ten tenoučký drátek držel západku, která odjistila pružinu, co má vytlačit čudlík ven - on ale někdy nevyskočí, ani když má, nebo vyskočí i při prudším otřesu - párkrát mi ten čudlík vystřelil i při manipulaci s vadnou pojistkou (u některých cizích pojistek je to dost nebezpečná záležitost, protože tam mají "hřebík" )
schrost

#21 Příspěvek od schrost »

Ty tyčinky se přepalovaly při proudu 2 až 5 ampér (aspoň ty dlouhé, na délku 100mm nebo více). Perko na vybavovaci straně mělo sílu na zamacknuti mikrospínače.
Těch dlouhych i krátkých tyčinek bych měl mít hromady (pokud je někdo nevyhodil do muldy ). Ano, my je sundávali z rychlých pojistek tyribloků systému ČKD 2000. Na jeden tyriblok se osazovali dvě 250A pojistky. Jedna tyčinka se musela sundat, zavazela.
R..
Odpovědět

Zpět na „Součástky“