Hi-Fi zes: LM1036 -> TDA1514
Moderátor: Moderátoři
Hi-Fi zes: LM1036 -> TDA1514
Chtěl bych postavit 4-kanálový zesilovač ve třídě Hi-Fi. Přemýšlel jsem o LM1036 pro korekční předzesilovač a TDA1514 jako koncový zesilovač.
Tady jsem ale četl něco o LM3886 (a že to TDAčko ztojí za prd.) a taky přemýšlím, jestli má smysl použít místo LM1036 dražší variantu LM1035.
Coby zdroj signálu bude v 99pct případů sloužit zvukovka počítače.
Napájet to chci toroidním transformátorem 200VA, PRI: 230V, SEC1: 2x20V, SEC2: 2x20V. - to trafo jsem ale ešte nezadal do výroby, takže se jeho parametry můžu změnit.
Díky,
Z.
Měl jsem na opravu kytarové kombo, údajně 100 W (
Klidně použijte něco s menším Pout, při průměrné citlivosti měničů kolem 89 dB vám v pohodě poslouží nějaký IO 2x20W. Prostě PA pro autorádia.
tandel píše:LM1036 + tranzistorový koncový zesilovač
co maš pořad stěma korekcema? tandemový potencáky jdou sehnat dobře kdyby si stavěl 5.1 tak bych se třeba nedivil, nebo jsem přehlédl nějakou další výhodu?
dle meho názoru bude ve všech parametrech horší než korekce s OZ, ale praktické skušenosti mam jenom se staršíma obvodama tohoto typu
TAK BERU ZPĚT teď jsem kouknul že chce 4 kanal
nevím co jsi kde četl o LM3886 ale mě se to zdá bejt velice dobrej šváb
No právě to jsem četl. Tak mě zajímá, jestli jsou opravdu lepší než TD1514 (na který mám už navrženej tišták).
S těma korekcema je problém, no. Jednak potřebuju 4 kanály a taky em to chtel ovládat dálkově, což u toho napětím řízenýho LMka není problém.
http://stepa.wz.cz/index.php?page=zes
Tady mas to schema: