Mám na stole tento SAT prijímač a mám na ňom poruchu a to:Na displeji bliká nápis Lnb a meraním som zistil ,že nemám napájanie na lnb 13/18V je tam nula V.Zdroje bežia kondíky vymenené 3300 mikro.Nemal ste niekto niečo podobné?
Pravcepodobne,maš zvedene toto napajanie na kostru.Dobre popozeraj kondiky,elity!Mal som to niekedy,no už nepametam ,na akom priimači,bol skratnuty kondik na kostru.
Satelitů jsem moc neopravil, tedy vždy jen zdroje a toto jsem právě opravoval před časem taky. Model nevím, ale pokud si pamatuji, tak je tam tranzistor který je řízen právě pro ty dvě napětí a ten byl přerušen na přechodu. Nahradil jsem ho bez problémů a vše je jak má být. Jdi po tom spoji a najdeš ho hravě bez schémátka zapojení. Ještě si vzpomínám na jeden model kde bylo pro toto napětí z trafa zvlášť vinutí a usměrnění, které bylo vadné, dyoda byla taky jako izolant! Tak hodně zdaru.
No to je paráda! Našel jsi ten TR a pokud nejde nic, tedy žádné napětí na B tak zase pokračuješ a hledáš proč tomu tak je. Bude tam nějaký odpůrek, a další součástky na které to vede a tam bude ten zakopaný pejsek, nic co bys nevyřešil. Schéma nemám, jen na model STRONG SRT_4155_and_SRT435, sice je poškozený ten soubor ve formátu PDF, ale podstatné tam je. Netuším jestli je to stejné, tedy podobné jako ve tvém. Díval jsem se na tu zdrojovou část a je jednoduchá. Když mi pošleš na sebe mejlíka tak ti to pošlu. Tak a nekoukej okolo a jdi na to, abys to opravil! To jistě zvládneš!
U techto prijimacu je dost zprdele vyresenej zdroj. Jestli mas ten model s temi vykonovymi odpory a totalne vypeklou deskou pod nimi, vymen vsechny elyty ve zdroji, pak tam byva jeden pro filtraci napajeni CPU nekde pobliz procesoru a pak teprve hledej dal.