Třeba to udělal proto, aby nemusel ten plyn pálit (což musí být dost opruz) a mohl ho prdět do moře Dánům/Švédúm pod nosem.ok1hga píše:mě by jen zajímalo, proč všechna média spekulují, že to udělal russ . . .
Vkládání zajímavých obrázků III
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- tomasjedno
- tomasjedno
EKKAR píše:A teď jsem přímo na tohle téma zachytil krásnou debatu pod článkem na (dokonce!!!) armádním webu:
https://armadnizpravodaj.cz/pozemni-tec ... -ofenzivy/
Jestlipak Karle víš, co to byl rumunskej Bučegi? Jezdilo jich i u nás celkem dost. Žralo to sice 30/100 ale česani ho měli rádi, dalo se našetřit do Spartaků, Oktávek a MBček. Byla to upravená benzínová pětituna Ford, co byl v USA nachystanej na invazi do Normandie. Ten Ford neměl kule v lágrech, měl ujet jen pár desítek km z lodě přes pláž do vnitrozemí. Rumuni ho předělali na kuličky a 20 let po válce je začali sekat ve velkým.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:víš, co to byl rumunskej Bučegi? Jezdilo jich i u nás celkem dost. Žralo to sice 30/100 ale česani ho měli rádi, dalo se našetřit do Spartaků, Oktávek a MBček...
https://www.garaz.cz/clanek/bucegi-a-ca ... a-21005679
Že byl Bucegi rumunskej V8 na benál vím, že ten motor byl obšleh ameriky od fofdika taky vím, za svůj život jsem ale potkal snad jenom 2 kousky - nějak mě minuly. Jestli to mělo nebo nemělo koule netuším, tak dalece jsem je nezkoumal. Balkánský cigáni byli schopní vyrobit úžasný střepy, viz oltcit nebo ARO. Jinak celý ty rumunský náklaďáky šly tak nějak kolem mě, daleko víc jsem je vídával v Uhrách, kam jsme jezdili jako nádražácká rodina "na fipku". V podstatě první balkánsko cikánskej náklaďák kterej jsem tak nějak víc zaregistroval byla pětituna "ROMAN", výrobně ze stejný fabriky jako ten Bucegi, ale původem kompletně opajcovanej MAN valník - vozilo to k nám na dědinu do Jednoty pivo a limonády. Nahradilo to tehdá bez přechodu přes československej typ východoněmeckýho Robura, se kterým se zaváželo pití předtím - už ani nevím, jestli ten Robur byl ještě benzínovej, nebo už dehtovej, protože se dělaly obě verze a já byl prcek v první-druhý třídě, když to dojezdilo. Ale toho Robura si pamatuju kvůli charaketristickýmu zvuku a toho Romana taky, protože byl proti tomu Roburu dlouhatánskej a pro najíždění k vykládací rampě místní Jednoty musel couvat v dost nepřehledným místě hned za zatáčkou a navíc do prudkýho kopečka už ze silnice, protože se nevešel tam, kam předtím Robur najel po čumáku a jen krátce couvnul k rampě - to tenkrát soudruzi nějak nedomysleli, jako ostatně spoustu dalšího...Celeron píše:EKKAR píše:A teď jsem přímo na tohle téma zachytil krásnou debatu pod článkem na (dokonce!!!) armádním webu:
https://armadnizpravodaj.cz/pozemni-tec ... -ofenzivy/
Jestlipak Karle víš, co to byl rumunskej Bučegi? Jezdilo jich i u nás celkem dost. Žralo to sice 30/100 ale česani ho měli rádi, dalo se našetřit do Spartaků, Oktávek a MBček. Byla to upravená benzínová pětituna Ford, co byl v USA nachystanej na invazi do Normandie. Ten Ford neměl kule v lágrech, měl ujet jen pár desítek km z lodě přes pláž do vnitrozemí. Rumuni ho předělali na kuličky a 20 let po válce je začali sekat ve velkým.
Josef_novak - spíš bych tam čekal Čuka Mórice ....
A kutilmile - nelituju tě