Volkswagen Passat B7 kombi kód motoru CFFBr.v. 2013

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nicky

Volkswagen Passat B7 kombi kód motoru CFFBr.v. 2013

#1 Příspěvek od nicky »

Dobrý den, snad mi zde někdo poradí :)
Minulý týden se při rychlejší jízdě začal ze zadní části vozu (dle mě od zadního kola za řidičem) ozývat divný zvuk. Je to velmi podobné jak když bych nechal pootevřené dveře a profukoval vítr , ale občas má ten zvuk hlubší tón. Kola jsou po jízdě studená. Napadlo mě ložisko, ale že by to mělo takový zvuk? Potom mě napadla pneumatika, ale nevím co by s ní muselo být, aby vznikl takový zvukový projev.
Díra do karosérie by snad být neměla (alespoň o ni nevím).

Při vyšší rychlostí je ten zvuk výraznější a má vyšší tón. Při pomalejší jízdě je ten zvuk hlubší.

Nenapadlo by někoho co by to mohli dělat?
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Už ses na to díval? Jako že bys shodil kolo a mrkl na brzdu?
nicky

#3 Příspěvek od nicky »

Zatím ještě ne. Já totiž měl za to, že pokud by toto dělala brzda, tak by kolo muselo být vřelé.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hubert_79 »

Velmi pravděpodobně ložisko. Mění se ten zvuk při zatáčení?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Brzdy (kotucove) zvyknu piskat. Pri brzdeni zvuk zmizne.

Loziska zvyknu vydavat hluk - postupne sa zvysuje, tak si na to clovek zvykne a ani to neuvedomi.
nicky

#6 Příspěvek od nicky »

Brzdy nám pískají pro brzdění, to nám bylo již dříve řečeno, že byly použít rozdílné kvalita destiček a kotoučů, ale brzdí to perfektně, takže nám bylo řečeno, že to neřešit.

Ale toto je zvuk jako když profukuje někde. ( Kvílení meluzíny, které má při nižších otáčkách hlubší tón
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Stáhni a pořádně zavři všecky okna a podívej se na neporušenost jejich obvodovýho těsnění. Moderní stahovačky mají snahu po čase sjíždět - stačí, aby sjely o milimetr-dva, kraj okna ještě není mimo těsnění, takže voda tamtudy neproteče, ale ve vzniklý štěrbině piští aerodynamickej hluk = turbulence v tom úzkým prostůrku. Podobnej zvuk dělá narušený obvodový těsnění dveří, protože na zadní straně dveří se obvykle dělá podtlak, ten narůstá s rostoucí rychlostí - a vysává tamtudy vzduch zevnitř auta. Stačí dotáhnout okýnka k rámu natěsno případně potřít těsnění dveří Regumem nebo podobným siderightem a většinou to pomůže.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
passion

#8 Příspěvek od passion »

Je to zozadu, tak ak to nie je 4motion, dobre podlož kolesá, odbrzdi ručnú, zodvihni na zdvihák čo máš v kufri a zatoč kolesom. Ak je to zvuk z ložiska, budeš ho počuť aj nezaťažené. Skús aj druhú stranu, niekedy sa to prenáša.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“