Cínovačka ZB-38C
Moderátor: Moderátoři
Cínovačka ZB-38C
Má to být na PbSn. Co do toho dáváte za "lázeň" a jak s tím děláte? Pamatuju kdysi v práci že se na povrchu taveniny dělala šlupka oxydů a už nevím, jestli se sbírala nebo se cínovanej kábl strkal skrz ní. A už vůbec nepamatuju, do jakýho tavidla kábly předem namáčet.
Mám tady nějakej PbSn 1,8 mm, složení nevím, ale je dost lesklej a není to trubička ale plnej. Tak bych ho chtěl použít. Pak tady mám pár klempířskejch trojůhelníkovejch štanglí ale tam je asi hodně olova a málo cínu, jsou hodně šedivý. No a pak tu mám ještě štangli liteřiny do Linotypu. V ní je kromě olova a cínu taky antimon.
Co používáte Vy?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
S tím návodem jsem právě myslel co do toho nasypat, čím na tu oxidaci co dělá škraloup a do čeho namáčet pokud to nechytne hned.
Dal jsem do toho necelou štangli asi 50 let starýho klempířáku. Spousta okují, smrad jak ve vopičárně. Posbíral jsem bordel plochou špejlí, zkusil něco pocínovat a vypnul. Už je na tom zase škraloup. Zkusil jsem kámoše, co má Erza vlnu, slíbil, že mi přinese něco antioxidačního, je v tom prý příměs fosforu. Říkal, že se to tam sype pokud jsou na hladině žlutý až modrý fleky.
Asi to bude to samý o čem psal bu2520.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!