Indukcna doska na 230V

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
freem1

#76 Příspěvek od freem1 »

Ja to chcem zatial len kupit a dat urobit nejakemu elektrikarovi co ma nato papiere, aby som zbytocne neprisiel o zaruku. Kupim teda nejaku tu svorkovnicu s krytom.
p32

#77 Příspěvek od p32 »

Vypínač je zbytečný? To fakt může napsat jen někdo, kdo s tím nemá žádné zkušenosti. Je škaredý? Stačí ho dát stranou a ne všem na to nejblbější místo. Ale někoho asi baví chodit k jističům a ten potřebný vždy vypínat a zapínat.
rnbw

#78 Příspěvek od rnbw »

Ten vypinac nikto nikdy nevypina, takze je zbytocny.
p32

#79 Příspěvek od p32 »

Zase kecáš jako vždycky. To, že ho tam ty nemáš, tak to jen znamená, že ho nemůžeš vypínat. Při čištění indukční desky je tam naprosto nepostradatelný jinak to máš jak na vánočním stromečku. Běhat k jističům a skákat po nich není žádný národní sport. K tomu ale musí být předpoklad zašpinění té desky a případná potřeba ji párkrát do roka vyčistit. Samozřejmě u plynového sporáku vypínač nebude, není tam opravdu potřeba.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od workhard »

Tak to abys na ní radši ani nevařil, co kdyby ti nedejbože něco přeteklo, tak máš po desce :lol: :lol: :lol: Vypínač mám, ale nikdy ho nevypínám samozřejmě, proč taky, že...
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Celeron

#81 Příspěvek od Celeron »

freem1 píše: Elektromer mam takyto:

Tak to je ZPA ZE114 jedna fáze, jedna sazba. Máš smolíka, ten má registr spotřeby i dodávky.
Když 5 x smáčkneš prohlížecí tlačítko, tak se ti ukáže OBIS kód 1.8.0, to je celková spotřeba. Když zmáčkneš ještě jednou, tak by se měl ukázat OBIS kód 1.8.2, což je spotřeba ve vysokým tarifu, u tebe budou obě hodnoty nejspíš stejný.
Pak smáčkneš ještě jednou, objeví se OBIS kód 2.8.0 a to je dodávka do sítě.
No takže pokud tam něco nakroutíš, můžou na tebe skočit.
Bonzovat dálkově neumí. Takže jde o to, jestli to jen opisujou a nebo nosí čtečku.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#82 Příspěvek od p32 »

workhard píše:Tak to abys na ní radši ani nevařil, co kdyby ti nedejbože něco přeteklo, tak máš po desce :lol: :lol: :lol: Vypínač mám, ale nikdy ho nevypínám samozřejmě, proč taky, že...
Jestli to bylo na mě, tak se jen můžu zeptat, jestli nejsi nemocný. U nás, jako v normální rodině, vaří žena. To bys mohl i vědět, že se jí občas něco zadaří a pokecá se indukční plotýnka. Normálně se to utře, ale jednou za čas to chce očistit celé a k tomu stačí Jar s vodou a a potom otřít, ale při tom světýlka blbnou a pípá to jak u blbých. Takže se natáhne ruka, vypne sporákový vypínač, očistí a zapne. Zvládne to i děcko ze třetí třídy. Mám zkušenosti, že i u cigánů to mají kolikrát čistější než u našich lidí. Prostě někdo je zvyklý po sobě uklízet i pravidelně. Někdo to napřed oškrabe jen podle kalendáře a očistí potom (podle toho jestli jsou Vánoce nebo Velikonoce).
p32

#83 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:Pak smáčkneš ještě jednou, objeví se OBIS kód 2.8.0 a to je dodávka do sítě.
Jakým způsobem se dá dodávat do sítě, když tam nic externího není?
Celeron

#84 Příspěvek od Celeron »

Zase někdo ví víc, než elektroměrovej technik, kterej se tím živí asi 20 let.
Možná že pomůže když si přečteš manuál od toho elektroměru.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pocitujlasku

#85 Příspěvek od pocitujlasku »

p32 píše:při tom světýlka blbnou a pípá to jak u blbých.

Tak si kup normalnu dosku. Bezne umyvam indukcnu s vlhkymi utierkami, mne to akurat tak 3x pipne a potom je ticho.
No vidis, a tak si sa bal
p32

#86 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:Zase někdo ví víc, než elektroměrovej technik, kterej se tím živí asi 20 let.
Možná že pomůže když si přečteš manuál od toho elektroměru.
No, já fakt nevím, proč mě napadáš. Prostě se ptám na to, co jsi napsal a jestli nevíš tu odpověď, tak se prostě nevyjadřuj. Mimochodem, já ten manuál k tomu jeho elektroměru fakt nemám a to jsem se dvakrát díval. Ani na stole, ani na židli. :wink:
p32

#87 Příspěvek od p32 »

pocitujlasku píše:
p32 píše:při tom světýlka blbnou a pípá to jak u blbých.

Tak si kup normalnu dosku. Bezne umyvam indukcnu s vlhkymi utierkami, mne to akurat tak 3x pipne a potom je ticho.
Tak když to budu lechtat vlhkými utěrkami a kapesníčkem, tak to fakt nic nedělá. Normální desku přitom mám, bezkontaktní snímače na vodu reagují, stěrače tam nejsou. :lol:
keemo

#88 Příspěvek od keemo »

Nema to trebas detsky zamek ktery je treba podrzet? zeby se to pred mytim zamklo a pak po umyti odemklo?
Crifodo

#89 Příspěvek od Crifodo »

p32 píše:světýlka blbnou a pípá to jak u blbých

Šmatlací ovládání považuju za krok podivným směrem, je to cool a moc se nesmí koukat na to, že se to občas nedá zapnout, občas se to zapne samo posunutím pánve, občas se to samo vypne když malinko poleješ plochu mimo nádoby.
To sw nastavení omezeného výkonu drží i po výpadku sítě a opětném použití desky a nevrátí se do počátečního nastavení? Mám zkušenost s cca 10letou sklokeramikou Electrolux, že si nepamatuje po půlhodinovým vypnutí ani hodiny.
rnbw

#90 Příspěvek od rnbw »

Na hodiny treba bateriu, ale nastavenia si snad ulozi do EEPROM.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“