Vaříme při bastlení II
Moderátor: Moderátoři
Cukr do normálního chleba nepatří. Tedy pokud to není nějaký speciál.
Chleba má mít spíš lehce jakoby nakysnutou chuť, proto ten ocet nebo štáva z kysaného zelí. Těsto vykyne normálně i bez cukru. Tady pro výživu kvasnic stačí ta mouka. Ale pokud ho má někdo rád na sladko, proč ne.
Do škvarkových placek dávám 2 lžíce sádla a 3 lžíce oleje na půl kila mouky. Je to téměř 40 let starý recept, který jsem vyžebral na kuchařkách v závodní jídelně masokombinátu, kde jsem několik let dělal. A jsou tam i dvě lžičky výše zmíněněného cukru.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já peču jen někdy na efekt ten pivní chleba, ono se to pak stejně hned sní. Dá se na to nějaká vepřenka, karamelizovaná cibule, namaže se hořčice a úspěch je zaručen.
Nikdy jsem ten chleba neskladoval.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A do vánočky sůl patří, zrovna tak jako do jiných těst nebo třeba do sněhu z bílků.
Ale to už jsme někde jinde.
Pekárna má nějaký program, který počítá s nějakou dobou na kynutí a věřím, že konstruktéři to mají alespoň trochu vychytané.
Moc tekutiny nebo droždí, případně od obého trochu. Ale začal bych tím, že uberu tekutinu. Z 350ml na 310ml, to by mělo zabrat.
Taky jsem experimentoval s nastavením velikosti a barvou kůrky. Nakonec jsem pekl půlkilový chleba s nastavením na kilový. Ale to už jsou pokusy, které nemusí platit pro jinou pekárnu a musí se zkoušet jak to vyjde z té co je doma.
Celeron píše:hafca píše: Cukr do normálního chleba nepatří.
Zajímavý, na stránkách píšeš v základním chlebu lžíci cukru.
Část receptů byla převzatá odněkud z webu nebo co mi v začátcích naposílali lidi. Původní stránky jsou cca 15 let staré a to co je teď vidět je verze asi 8 let stará. Recepty jsem nechal všechny, protože mi přišlo škoda je tam nedat když už byly vzkoušené. S tím, že si každý vybere recept podle své chuti. Ten zmiňovaný je jeden z nejstarších receptů. Časem se všechno vyvíjelo až k tomu konečnému co zadělávám v pekárně a peču v troubě.
Recepty jsem se snažil dávat trochu chronologicky, tak jak jsem je dostával nebo zkoušel, ale ruku do ohně za to nedám, je to dávno.
Mně teda Malitas chlebová mouka nevyhovuje, napřed je to knecht, že to pekárna neutáhne a pak to zřídne. Nakonec jí peču slepicím.
Jaké používáte programy? Ten náš má celkový čas přes tři hodiny, takže kynutí trvá 2 hodiny a kousek.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem knedlíků jsem už navařil hromadu, to co se děje třeba na Rohlíku je katastrofa, knedlík za 50Kč a ještě použitelnej leda tak na silentbloky.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]