Tesla SM 260
Moderátor: Moderátoři
Už jsem se s takovouto ošemetnou závadou setkal před lety u jednoho kazeťáku Technics. Oprava byla prakticky nemožná, neměl jsem tenkrát nikoho známého, kdo by byl schopen vyrobit nové pouzdro
Tři hodiny po zapnutí to hrálo dobře, pak se to začalo občas přidírat a zvuk kolísal. Během další půlhodiny se to zhoršilo tak, že už se to nedalo poslouchat, a nakonec se to zastavilo úplně. Další den to zase hrálo tři hodiny dobře, a pak zhoršování ...
Namazání bohužel tenkrát nepomohlo z výše uvedeného důvodu poškození pouzdra.
Vašek
Mal by som tam teda ešte skúsiť vložiť pôvodnú dosku regulácie? (ak teda predpokladám, že tam nie je nič kriticky vydraté/opotrebované)?
- TheLastUnicorn
Je za chodu klidně napnutý, nebo viditelně vibruje? To by mohlo znamenat především tolik, že buď máš na řemeničce motoru něco, co tam dělá bouli, a regulátor se to po každé otáčce pokouší srovnat, nebo že motorek tahá jinou mechanickou zátěž mimo rozsah, pro který byla regulace kompenzovaná, a s podporou pružnosti řemínku se regulační smyčka rozkmitává.
Pak by ovšem nezbylo, než ten regler v motorku obejít, a vrátit tam původní zpětnovazební regulátor.
Periodické kolísání rychlosti se totiž při snímání záznamu na stejném stroji, na němž byl záznam pořízený, může spadnout do dvou extrémů: může se sejít do dvojnásobné odchylky, ale může se také chvíli navzájem odečítat.
- TheLastUnicorn
Blbý je, že mám doma 4 setrvačníky a ani jeden již není OK. Hazí, maj opuchlý okraje nebo jsou popraskaný...
Jiný regulátor tomu rozhodně nepomůže.
DKL píše:V unašečích jsou gumové spojky ve tvaru mezikruží které to mají odfiltrovat. U své SM261 jsem už kdysi v pravém mezikruží vystřihnul navíc zub tak, aby se moment nepřenášel celou gumovou spojkou, ale jen takto vytvořeným křidélkem.
to by taky mohlo být . . .
máš to někde u sebe ?
mohl bys tu úpravu vyfotit ??
máš na mysli tu pozici 173 ?
Ano, je to díl na pozici 173.
- TheLastUnicorn