Reflexanalyzer T10/2-vyhledávač poruch kabelů

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pirateroad

Reflexanalyzer T10/2-vyhledávač poruch kabelů

#1 Příspěvek od pirateroad »

Můze nekdo prosím sdělit jak se s tímto přístrojem pracuje,ideálně osobní zkušenost, mám i návod v němčině ale nedaří se mi rozchodit měření vzdálenosti poruchy na kabelu...potřebuju ověřit jestli není přístroj třeba vadnyý...díky za reakce
Přílohy
IMG_6419.jpg
IMG_6419.jpg
IMG_6419.jpg
IMG_6419.jpg
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

pirateroad píše:mám i návod v němčině ale nedaří se mi rozchodit měření vzdálenosti poruchy na kabelu...potřebuju ověřit jestli není přístroj třeba vadnyý..

dává to impulzy ?
je na obrazovce čára ?
dělá to vůbec něco ?
jinak v tom návodu je přesně popsané co s tím . . .

Echoflex T10 elektrotanya
Echoflex T11 elektrotanya
pirateroad

#3 Příspěvek od pirateroad »

impulsy jsou, ověřeno jiným osciloskopem, čára na obrazovce je, ukáže se i odraz po připojení kabelu ale na displeji (vzdálenost Lx) mám pořád nuly...tak nevím...mám jen ten návod T10, zkusím ještě kouknou do toho T11...každopádně dík moc
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Kdysi jsem dělal u firmy zabývající se počítačovými sítěmi s podobným zařízením. Má to poslat silný, strmý impuls - elektrickou rázovou vlnu, která se má odrazit od otevřeného, nebo zkratovaného konce - tvar zpětné rázové vlny zobrazí kvalitu vedení. Doba, za kterou je impuls přijat určuje délku kabelu (v tom zařízení se musela zadávat položka Tvisted, protože byly páry v kabelu kroucené). Pokud byl na konci terminátor (zatěžovací odpor o hodnotě impedance vedení), tak se zpětný ráz nevytvořil a délka kabelu byla nekonečná - tudíž error.
Takže není rozhodující, jestli to dává nějaký impulsy, ale to, jakou mají velikost a kvalitu. Pak může být odpálený "přijímací vstup"
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“