A ještě vypadat poctivě.
Bacha na Step Up M406A
Moderátor: Moderátoři
barnodaj píše:Někdy by možná stačilo si přečíst, co k danému modulu dává prodejce za informace:
Někdy by možná stačilo si přečíst, co jsem psal ve vlákně dříve:
Prostě tam je problém s tím přechodem do cca 5V, kdy se měnič nedefinovaně rozkmitá a je úplně vuřt, jak je tvrdej zdroj. A bohužel ani zatěžovací odpor nepomáha. Nakonec to píše i Kubica na svým webu.
A k tomu chlazení:
Po asi dvou minutách je XL-ko vlažný ale cívka má skoro 80° C.
Jak se samolepícím chladičem dá chladit cívka, která má po dvou minutách při čtvrtině povolenýho proudu 80° C ???
A jen pro pořádek, kupoval jsem to jinde a na jeho rady jsem narazil až později.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Stačí, že je to šmejd a kmitá jinde. Mě teď vyškolil jeden měnič, co si vesele kmital na cca 1MHz místo 100kHz jen kvůli vadnýmu foliovýmu kondenzátoru. Od něj bych to nečekal. Ovšem následky se projevily někde úplně jinde.
No a cívka se chladí "žvejkačkou".
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:No a cívka se chladí "žvejkačkou".
Koukal do toho odkazu Bourns? Jak chceš poslat 4A skrz cívku, která má Irms pod 3A. Tam by ani vzácný kapalný plyn hélijumum nepomohl.
Na trubce je video, jak se po půlhodině při zatížení odpájela a odpadla dioda.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Připájel jsem ji místo původní na výšku a zkusil. Měnič jel na první šlápnutí, Cívka je studená. Ale topí XL-ko a tak jsem nalepil zespoda a zezhora chladič pro drivery do 3D tiskáren. Zatím se mě nepovedlo poslat měnič do toho divnýho kmitání s velkou spotřebou. Účinnost 93%, původní jsem neměřil.
Původní cívka měla skoro 50uH, odpovídá to nápisu na ní 470. Je motaná jedním drátem cca 0,3mm, aspoň byl vidět na pájecí plošce dole. S touhle indukčností to má Irms pod 2,5A. Kde si nahonili 4A je mi záhadou.
Je třeba "za každou cenu věřit" čínskému soudruhovi.