Instalace Windows 95 na i486
Moderátor: Moderátoři
Instalace Windows 95 na i486
jsem restartoval pc, a nabootoval jsem dos ze spouštěcí diskety Win. 95 s podporou CD ROM. Vložil jsem CD s win.95 a naběhla instalace, zkontroluje to disk, zkopíruje si to na disk nějaké soubory a pak se to sekne a skončí u tohoto VIZ. OBRÁZEK
Windowsy jsem stáhl z internetu, je to Windows 95 OSR2, protože v pc chci mít podporu internetu, vypálil jsem to na CD a vždycky to skončí u tohoto, zkoušel jsem si i stáhnout z internetu jinou verzi a vypálit ji na CD ale vždycky to v tý instalaci skončí úplně stejně. Nevěděl by někdo čím to je a co se s tím dá dělat?
Díky
Hubert_79 píše:Já tyhle staletý systémy instaloval tak, že jsem nakopíroval instalačku na již připravený diskový oddíl a spouštěl odtamtud. U 95/98 to myslím je soubor i386\setup.exe. Nabootuješ z diskety a spustíš ten setup.
Já vždycky nabootuju z tý diskety, jdu na jednotku D (CD ROM) a tam spustím setup.exe
Minimálne to bude mať výhodu v tom, že akékoľvek ďalšie volanie ovládacieho panelu to CDčko už nebude viackrát pýtať - najmä čo sa driverov a podobného šarapatia týka. Plus vylúčiš konflikt kdejakých ďalších drivrov, ešte pred spustením setupu.
Alebo skús zavolať setup /? a vyskúšaj použiť sviče na preskočenie detekcií, už si ich z hlavy presne nepamätám. V prípade, že sa to sekne narovnako, preskenuj RAM buď checkitom alebo memtest86.
A ako už píše rnbw, inštalátor bude počas svojho behu zisťovať stav floppy a na tie je veľmi dlhá premlka IRQ, zvlášte ak neexistujú - pozri do BIOSu a čo nie je, povypínať, ešte pred spustením setupu. Každopádne, ani to by nemalo spôsobiť zásek "na fest". I keď - ak ma pamäť neklame - inštalátor týchto starých carachov beží až do reštartu v 16bitovom reálnom režime, takže napríklad taký pohyb myši to až do návratu z IRQ ISR (test "záseku") môže ovplyvniť. Treba to pozrieť.
Hubert_79 píše:U 95/98 to myslím je soubor i386\setup.exe. Nabootuješ z diskety a spustíš ten setup.
Myslíš zle. i386 mal Windows založený na NT technológii (NT, 2000, XP). Pri Windows 98 SE je inštalačka na CD v priečinku WIN98. Ten stačí prekopírovať na harddisk a spustiť setup. Na Windows 95 to bude podobné. Neviem či má aj Windows 95 setupcor.exe, ale 98 ho má a vraj pomáha pri problémoch s inštaláciou.
Ale začal by som od začiatku, a to je od hardvéru. Otestovať pamäť, otestovať povrch disku, otestovať alebo v BIOSe povypínať ostatné zariadenia. Disk je naformátovaný na FAT16? Vytvorený jeden primárny aktívny oddiel? Teraz neviem či ho treba pre 95 aj osysnúť, inštalačka by to mala spraviť sama. Nieje v BIOSe nastavené HDD virus protection? To potom bráni zápisu do nultého sektoru. Niektoré dosky pípajú a zobrazia varovanie, niektoré možno iba zamrznú. Možností je viac než dosť. Môže to zamrznúť na detekcii nejakého zariadenia, alebo grafického režimu, alebo.... ktovie.